Spitalul din Fălticeni atinge limita maximă în sectorul COVID. 94 de paturi alocate pentru paciențiExclusiv

Spitalul din Fălticeni atinge limita maximă în sectorul COVID. 94 de paturi alocate pentru pacienți

       Accesări: 1574

Încă o schimbare la nivel structural. Sectorul COVID se extinde în spitalul din Fălticeni, începând de vineri, 8 octombrie. Patru noi paturi vor completa zona destinată persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Paturile sunt alocate în zona ATI COVID, din noul spital, care va avea în total șase locuri destinate cazurilor grave și critice.

Operaționalizarea acestora face ca unitatea medicală din Fălticeni să atingă limita maximă în sectorul COVID.

Din 8 octombrie suplimentăm și operaționalizăm câteva paturi noi. Odată cu introducerea unui număr de patru paturi la ATI Covid-19, spitalul nostru atinge limita maximă de paturi ce poate fi pusă la dispoziție pentru tratamentul pacienților.” a declarat Vlad Morariu, pentru cotidianul Cronica de Fălticeni. „Facem tot ce este omenesc posibil pentru a-i ajuta pe pacienți, dar suntem un spital municipal cu o capacitate limitată de răspuns.”

Unitatea medicală va dispune, în total, de 94 de paturi pentru sectorul COVID.

Mahanu Design

Până acum erau 90, din care 35 în zona COVID din fosta Maternitate, de pe strada Ion Creangă, iar 55 în noul spital.

Vlad Morariu a mai spus că resursa umană limitată, precum și capacitatea de generare de oxigen a stației din noul spital, fac imposibilă creșterea numărului de paturi.

Managerul spitalului din Fălticeni susține că depășirea acestui prag, atrage riscul intrării într-un colaps total.

Unitatea medicală are un singur medic infecționist, detașat de la spitalul din Câmpulung Moldovenesc, doi medici dermatologi și un pneumolog pentru sectorul COVID, și un alt medic infecționist pentru pacienții non-COVID internați la Secția Boli Infecțioase din cartierul Maior Ioan.

Pe 7 octombrie erau internați 73 pacienți infectați cu coronavirus, 14 cu forme ușoare, 50 cu forme medii, șapte cu forme grave și doi cu forme critice.

La unitatea ATI COVID sunt internați doi pacienți.

Managerul Vlad Morariu a precizat că de la începutul pandemiei, spitalul municipal Fălticeni asigură tratamentul pentru pacienții cu boli infecțioase, TBC și pneumologice non-COVID pentru pacienții din întregul județ Suceava.

ȘTIRI