Un nou proiect câștigat pentru Fălticeni. Va fi construit primul bloc eficient energetic. Locuințe pentru familii tinereExclusiv

Un nou proiect câștigat pentru Fălticeni. Va fi construit primul bloc eficient energetic. Locuințe pentru familii tinere

       Accesări: 5314

Noutate binevenită pentru familiile tinere. Municipiul Fălticeni este prima localitate din județul Suceava și printre puținele din regiunea Moldovei care beneficiază de fonduri pentru construirea unui bloc dintr-o nouă generație de clădiri eficiente energetic. Este vorba despre spații locative din clasa NZEB, realizate după un concept avansat din punct de vedere structural, locuințe catalogate ca „prietenoase cu mediul înconjurător”.

9 milioane de lei sunt alocați acestui proiect ultra-modern, care va demara în cursul acestui an.

Lucrările de construcție sunt scoase la licitație, după a declarat primarul Cătălin Coman, în exclusivitate pentru cotidianul Cronica de Fălticeni.

Noul bloc va fi construit pe strada Armatei, lângă sediul APIA.

Acesta face parte din categoria NZEB, adică clădiri cu un consum de energie aproape de zero.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Venim cu vești foarte bune la mijlocul lunii martie! Pregătim terenul pentru primul bloc NZEB din Fălticeni. Lucrările de execuție sunt în procedură de licitație.”, ne-a declarat primarul Coman. „Blocul este pentru tineri și va completa cererea ridicată de la nivel local. Ne-am dorit să avem un astfel de proiect nou la Fălticeni și am reușit să fim din nou primii în județul Suceava. Va fi un bloc modern, cu „amprentă verde”, care va avea eficiență și confort termic ridicat.”

Clădirile NZEB sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, cu pierderi de căldură foarte reduse, consumul de energie fiind limitat, ceea ce duce la economii de bani și energie.

Noul bloc va avea 24 de apartamente și garsoniere.

Pereții vor fi izolați termic cu materiale moderne, clădirea urmând să fie dotată cu panouri fotovoltaice și tehnologii aferente acestora.

Spațiile locative sunt destinate tinerilor și familiilor tinere.

Fondurile, în valoare de 9 milioane de lei, au fost obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență, anterior acestei etape fiind aprobat un proiect de hotărâre în Consiliul Local Fălticeni.

Autoritățile municipale vor contribui cu fonduri din bugetul local pentru realizarea documentațiilor necesare în proiect și cele privind asigurarea utilităților (apă, canalizare, energie, gaz).

Primele locuințe ultra-eficiente din Fălticeni, din noul bloc NZEB, vor fi realizate după un model agreat la nivel ministerial.

Primarul Cătălin Coman susține că dacă licitația va decurge fără probleme, lucrările de construcție vor începe în vara acestui an, cel mai probabil în luna iunie.

ȘTIRI