Accesări: 5775

Toamna se numără ofertele bune. În actualul context epidemiologic, testul PCR poate fi solicitat de angajatori, pentru reluarea activității profesionale sau de cei care trebuie să se deplaseze în afara țării. Femeile însărcinate care urmează să nască, persoanele supuse unui transplant, cei care fac hemodializă, pacienții cu afecțiuni oncologice au nevoie de acest test înaintea internării, chimioterapiei, radioterapiei sau intervențiilor operatorii.

De asemenea, testul se adresează contacților cazurilor confirmate, personalului medical sau persoanelor expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși.

Testul PCR poate fi făcut și la centrul de sănătate privat Alma Clinic.

Din luna octombrie acesta este disponibil la un preț redus. Un test COVID PCR este acum 160 de lei.

Este cel mai mic preț de pe piața serviciilor medicale din județul Suceava. Oferta este valabilă în cele două centre clinice din Fălticeni și Suceava.

Programările pentru testul COVID PCR pot fi făcute telefonic. Programul de recoltare este luni – vineri , între orele 10-12, de luni până vineri.

Rezultatul va fi oferit în 24 de ore. În prețul testului este inclusă și traducerea rezultatului în limba engleză, un avantaj pentru cei care călătoresc oriunde în lume.

Programări

Alma Clinic Fălticeni
Str. Ana Ipătescu nr. 9A

0754 471 246
0330 100 323

Alma Clinic Suceava
Str. Vasile Alecsandri, Bl.3A, Parter

0752 701 700
0374 825 700

Ce este Testul PCR?

Testul de referință pentru diagnosticul specific de COVID-19, cunoscut sub denumirea de ARN viral SARS-CoV-2, utilizează metoda Real Time PCR (RT-PCR) evidențiind virusul prin tehnici de amplificare a materialului genetic viral.

Acest test determină prezența virusului, în cel mai scurt timp de la expunere, la poarta de intrare în organism, prin detectarea ARN viral la nivelul nazofaringelui (recoltarea se va face cu un tampon steril ca și în cazul exudatului nazofaringian).

Probele recoltate sunt exsudat nazofaringian și faringian, iar un rezultat pozitiv indică prezența în proba analizată a ARN-ului SARS-COV-2, fiind sugestiv pentru diagnosticul COVID-19.

Pentru exudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la 4 ore după acestea.

ȘTIRI