Situația traficului la frontiera cu Ucraina. Peste 5.000 de persoane au trecut granița într-o singură ziActualitate

Situația traficului la frontiera cu Ucraina. Peste 5.000 de persoane au trecut granița într-o singură zi

       Accesări: 796

Aflux de persoane în vămile românești. În prima zi a invaziei rusești în Ucraina s-a înregistrat o creștere importantă a traficului în zonele de trecere a frontierei din nordul și estul țării. Aproximativ 5.300 de persoane au tranzitat granița, pe 24 februarie, prin aceste puncte.

Este vorba de cetățeni români și ucraineni care au intrat în România.

Potrivit Poliției de Frontieră, valorile de trafic la vamă au crescut cu 120%, comparativ cu ziua anterioară.

Afluxul menționat se referă la intervalul orar 00.00-16.00.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au reitat faptul că lucrătorii instituției „sunt la datorie și în permanentă legătură cu partenerii instituționali, fiind dispuse toate măsurile necesare pentru asigurarea securităţii frontierelor României”.

Alma Clinic

Vama Siret a fost tranzitată încă de la primele ore ale dimineții, după izbucnirea războuiului din Ucraina. Câteva sute de persoane au venit pe jos până la punctul de trecere al frontierei, iar alte sute cu mașinile, din zona orașului Cernăuți.

Părinții cu copii și tineri așteptau la cozi kilometrice pentru a intra în România, prin Vama Siret. În lipsa unei reacții din partea autorităților sucevene, rădăuțeni, sireteni, sucevenii de rând, dar și o mână de fălticeneni s-au mobilizat și au oferit apă și mâncare refugiaților.

Situația este în dinamică, iar măsurile din competența Poliției de Frontieră vor fi adaptate, în funcție de evoluția acesteia.

ȘTIRI