Romfour, Iristar, Supermarket Simos, Delicon și Hotel Angel Sofia s-au mobilizat și îi ajută pe refugiații ucraineniLocal

Romfour, Iristar, Supermarket Simos, Delicon și Hotel Angel Sofia s-au mobilizat și îi ajută pe refugiații ucraineni

       Accesări: 13729

Un ajutor neprețuit pentru oamenii care acum au nevoie de el. Mai multe firme importante din municipiul Fălticeni au decis să-i sprijine pe refugiații care trec granița, pe la Vama Siret, din țara vecină. Sunt gesturi pornite din proprie inițiativă, care arată că, înainte de toate, în fața necazului contează să fii om.

Mii de ucraineni se refugiază zilnic în România, în această perioadă deosebit de dificilă pentru ei, din cauza războiului provocat de invazia trupelor ruse.

Antreprenorii locali s-au mobilizat exemplar și au decis din proprie inițiativă să participe la cea mai impresionantă acțiune de voluntariat organizată vreodată în județul Suceava.

Compania Romfour pune la dispoziție numeroase autocare din propria flotă pentru a-i transporta gratuit la destinație pe ucraineni, în puncte cheie precum aeroporturi, autogări sau gări. Mijloacele de transport ale firmei sunt prezente de ieri seară la Vama Siret.

În următoarele 10 zile, Romfour va oferi transport gratuit tuturor refugiaților.

Alma Clinic

De apreciat este și faptul că firma patronată de Andreea și Andy Stan vor oferi în fiecare vineri, în mod gratuit, 20 locuri persoanelor refugiate care vor să ajungă în Italia, dar și reduceri pe alte rute (Franța, Germania, și altele).

Supermarket Simos s-a alăturat acestor demersuri cu ajutoare alimentare și apă. Primul transport va sosi mâine dimineață în Vama Siret.

Oamenii de afaceri, Nina și Ovidiu Simos sunt, de altfel, foarte activi în zona acțiunilor caritabile.

Pensiunea Iristar este și ea alături de refugiații ucraineni, oferind locuri de cazare.

Cosmin Stan, administratorul pensiunii, spune că sunt deja câteva familii de refugiați care au înnoptat aici.

Pensiunea Iristar oferă și o masă caldă, iar începând de duminică, 27 februarie, oferă cazare de pe termen nedeterminat, pentru trei-patru familii nevoiașe, cu copii, de ucraineni.

Un demers similar de ospitalitate și ajutor l-a făcut și proprietarii Hotelului Angel Sofia, care pune la dispoziție câteva camere pentru refugiații ucraineni, în special familii cu copii. Și aici sunt deja cazați câțiva refugiați.

Delicon participă și la această campanie cu zeci de cutii de sucuri de măr Aroma care vor fi oferite copiilor și tinerilor din Ucraina care au trecut prin Vama Siret.

Impresionant este faptul că alți fălticeneni au întreprins campanii pe cont propriu, au dat sfoară în țară, pe rețelele de socializare, și au reușit să strângă alimente și apă pentru a le dărui familiilor care și-au părăsit țara de teama războiului.

ȘTIRI