Seara simfoniilor la Fălticeni. Concert extraordinar susținut de Filarmonica „George Enescu”, soprana Nicoleta Maier și cvartetul pop-opera Dimma’SLocal

Seara simfoniilor la Fălticeni. Concert extraordinar susținut de Filarmonica „George Enescu”, soprana Nicoleta Maier și cvartetul pop-opera Dimma’S

       Accesări: 1678

Seară memorabilă în Orașul Muzeelor. Muzica simfonică i-a reunit pe fălticeneni la primul spectacol în aer liber din această vară, un spectacol muzical susținut de Filarmonica „George Enescu” din Botoșani.
Câteva sute de localnici au asistat la un concert extraordinar, sub bagheta dirijorului Iulian Rusu, oferit în dar într-o zi specială.

Au fost două ore în care publicul s-a delectat cu opere muzicale faimoase, prestația instrumentiștilor fiind pe măsura așteptărilor.

Regalul de muzică simfonică a fost, de altfel, un eveniment în cadrul unul alt eveniment și punctul culminant al Zilei Culturii Fălticenene, manifestare organizată miercuri, 15 iunie, de Asociația Fălticeni Cultural.

Spectacole de acest gen sunt rare în peisajul fălticenean, iar publicul a fost generos cu aplauzele și ovațiile.

Au asistat nu doar melomani, ci și iubitori de cultură, frumos și artă, persoane care au dorit nu rateze întâlnirea Filarmonica „George Enescu” din Botoșani.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Condițiile de sonorizare excelente și atmosferă de seară au dublat factorul emoțional și cel muzical.

Concertul simfonic a fost intercalat cu reprezentanții ale sopranei Nicoleta Maier, de la Opera Națională Română din Iași, și cele ale cvartetului vocal pop-opera Dimma’S, din Cluj-Napoca.

Un moment aparte l-a constituit piesa „You raised me up”, atunci când aleea pietonală s-a transformat, pentru câteva minute, în aleea luminilor, imagine care amintește de farmecul tipic al concertelor care mișcă și înalță inima iubitorului de muzică.

Spre finalul spectacolului, fălticenenii au cerut bis, pentru încă un moment de încântare.

Preotul Liviu Mihăilă, amfitrionul și inițiatorul evenimentului, le-a oferit dirijorului și interpreților diplome de excelență, mulțumind pentru seara cu simfonii de la Ziua Culturii Fălticenene.

ȘTIRI