Un nou accident în Fălticeni. Bărbat acroșat de un VW Passat pe trecerea de pietoni de la Colegiul „Nicu Gane”Actualitate

Un nou accident în Fălticeni. Bărbat acroșat de un VW Passat pe trecerea de pietoni de la Colegiul „Nicu Gane”

       Accesări: 8767

Accidentele cu victime se țin lanț. După ce ieri după-amiază o femeie a fost acroșată pe trecerea de pietoni din zona Autogării Severin, astăzi un nou eveniment rutier s-a petrecut, la lăsarea întunericului, pe una dintre cele mai importante artere rutiere din municipiul Fălticeni. Un bărbat a fost acroșat în această după-amiază de un autoturism Volkswagen Passat care se deplasa pe banda 1, spre sensul giratoriu de la Ocolul Silvic.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17.15 pe strada Sucevei, pe trecerea de pietoni din apropierea Colegiului Național „Nicu Gane”.

Șoferul autoturismului, un fălticenean în vârstă de 30 de ani, susține că bărbatul a traversat strada în fugă, dinspre Xeroprint spre Colegiu, în apropierea trecerii de pietoni, prin spațiul dintre un stâlp de iluminat și gardul metalic de pe scuar.

Oamenii legii au făcut cercetări și au stabilit că pietonul a traversat regulamentar, pe trecerea de pietoni. Aceasta este marcată și semnalizată corespunzător, iar semafoarele funcționau pe galben intermitent.

Victima este un gălățean din comuna Movileni. Oamenii legii spun că acesta este sub influența băuturilor alcoolice.

Codrin Benta

Acesta a fost acroșat cu oglinda din dreapta mașinii, iar din impact s-a lovit cu capul de marginea trotuarului. Șoferul a încercat să-l evite și a tras de volan pentru a limita impactul cu pietonul.

Un echipaj al Ambulanței Fălticeni s-a deplasat la fața locului. Bărbatul, în vârstă de 57 de ani, a primit primele îngrijiri medicale, după care a fost transportat la spital.

Pietonul este rănit ușor.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital i s-a recoltat o mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Mun. Fălticeni

Polițiștii de Criminalistică și Biroul Rutier au desfășurat cercetări la fața locului pentru stabilirea circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Două echipaje ale Poliției Locale Fălticeni au dirijat circulația în zonă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

ȘTIRI