Șase gospodării din Păiseni au fost incendiate intenționat în miez de noapte. Cinci femei au primit ajutor medicalActualitate

Șase gospodării din Păiseni au fost incendiate intenționat în miez de noapte. Cinci femei au primit ajutor medical

       Accesări: 4538

Noapte de foc în comuna Cornu Luncii. Un caz incredibil s-a petrecut noaptea trecută când șase gospodării din satul Păiseni au fost incendiate în urma unei acțiuni intenționate. Autorul faptei a fost identificat de către polițiști, la scurt timp după începerea cercetărilor.

Pompierii Detașamentului Fălticeni au intervenit la incediul de proporții cu toate autospecialele din dotare, aceștia fiind sprijiniți de către lucrătorii SVSU din Cornu Luncii, Mălini și Baia.

Opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au fost trimise la fața locului.

Totul s-a întâmplat în noaptea de miercuri spre joi.

Primul incendiu a fost semnalat în jurul orei 1:00, când au fost incendiate locuințele a doi proprietari care avea case în aceeași curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la cea de-a doua au ars bunurile dintr-o încăpere.

Pompierii erau în toiul acțiunii, luptând cu flăcările, însă calvarul avea să înceapă pentru ei.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân (cca 10 tone), aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse.

În timp ce pompierii se luptau cu flacările, al treilea incendiu a izbucnit la aproximativ trei kilometri distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat.

Ultimul incendiu, cel de-al patrulea, a fost anunțat în jurul orei 4.00 dimineața. Un alt stog de fân a fost incendiat (la 1 km distanță) și au ars aproximativ 5 tone de furaje.

Întâmplările petrecute au avut repercusiuni, paramedicii SMURD acordând primul ajutor medical pentru cinci femei, care au suferit atacuri de panică.

Printre acestea se afla și o tânără însărcinată, în vârstă de 24 de ani, care a fost transportată la spital, pentru investigații suplimentare.

Misiunile pompierilor au durat aproape cinci ore, timp în care au luptat încontinuu cu flăcările. Ajunși la miezul nopții, pompierii au încheiat misiunea la răsăritul soarelui.

ȘTIRI