Restricţiile de circulaţie devin obligatorii şi pe timpul zilei. Bătrânii vor ieși din casă între anumite oreActualitate

Restricţiile de circulaţie devin obligatorii şi pe timpul zilei. Bătrânii vor ieși din casă între anumite ore

       Accesări: 3334

O nouă Ordonanţă Militară va fi emisă până la sfârşitul acestei zilei, a anunţat astăzi preşedintele Klaus Iohannis.

De miercuri se înăspresc restricţiile de circulaţie a persoanelor, inclusiv pe timpul zilei.

Ceea ce era interzis acum pe timpul nopţii, va fi interzis 24 din 24 de ore.

Pentru protejarea persoanelor vulnerabile, va fi luată măsura restricţionării totale a deplasării persoanelor peste 65 de ani.

Deși inițial președintele Iohannis a afirmat că bătrânii vor sta permanent acasă, ulterior premierul Ludovic Orban a ieșit public și a precizat că vârstnicii vor putea să meargă la magazine, farmacii sau să se plimbe între anumite ore.

Totodată, armata va fi prezentă în stradă pentru a gestiona mai bine situațiile din teren, iar persoanele aflate în carantină sau izolare vor fi supravegheate mai atent, inclusiv prin mijloace electronice.

Oamenii pot ieși ca să meargă la serviciu și să se întoarcă de la serviciu, să iasă să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente de pe-o zi pe alta.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sau personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la solicitarea autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere și actul de identitate, după caz. 

Declarația pe propria răspundere poate fi completată și olograf.

ȘTIRI