Noul spital din Fălticeni s-a aflat pe agenda vizitei secretarului de stat Nelu Tătaru. Se caută soluţii pentru criza medicală de la SuceavaExclusiv

Noul spital din Fălticeni s-a aflat pe agenda vizitei secretarului de stat Nelu Tătaru. Se caută soluţii pentru criza medicală de la Suceava

       Accesări: 13530

Secretarul de stat Nelu Tătaru a fost prezent în această după-amiază la Fălticeni, alături de  coordonatorul pentru gestionarea COVID 19 al regiunii Moldova, prof.univ.dr. Carmen Cimpoeșu, în cadrul unei deplasări de urgenţă în judeţeul Suceava.

Oficialul guvernamental s-a oprit la Spitalul din Fălticeni pentru a analiza capacitatea unităţii medicale din oraşul nostru de a prelua momentan cazuri medicale non-covit din judeţ, alături de alte spitale din zona Moldovei.

Alături de conducerea spitalului din Fălticeni, dr. Vlad Morariu, şi primarul Cătălin Coman, cei doi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au vizitat noul spital din Fălticeni.

Cronica de Fălticeni vă prezintă în exclusivitate declaraţiile făcute la finalul acestei vizite:

“Există un plan, urmează să evaluăm și spitalul din Rădăuți. Am decis ce pacienți vor veni aici, la Spitalul din Fălticeni, am văzut care sunt dotările, ce nevoi mai au. Împreună cu domnul manager și doamna Cimpoeșu am luat niște decizii, urmează să le punem și în practică. În acest spital va veni o patologie non-covit, în primă fază, în care să putem scoate județul Suceava din momentul critic în care se află”, ne-a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru.

În privința șanselor de a primi finanțarea pentru aparatura noului spital, acesta a declarat:

“Evaluăm tot ceea ce se poate face în orice spital, în celelalte spitale din județul Suceava, în cele din Iași, din Pașcani. În funcție de acest lucru vom face și dotarea spitalului din Fălticeni. După evaluare se va decide și ce dotări are nevoie într-o primă etapă spitalul din Fălticeni. Sunt pentru acordarea fondurilor tuturor spitalelor din România, care sunt în construcție sau care au nevoie de dotare.”

În urma acestei întâlniri, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, dr. Vlad Morariu, ne-a declarat:

„Au văzut ce putem oferi, au văzut condiţiile noastre, au văzut etapa la care suntem. Dumnealor vor  face o evaluare pe tot judeţul şi suntem optimişti, pentru binele cetăţenilor din zona noastră, să primim dotările medicale de care avem nevoie pentru a putea pune în funcţiune spitalul şi pentru a pune umărul la sprijinirea sistemului sanitar din judeţul Suceava, pentru a ieşi din această situaţie critică. În funcţie de tipul de echipament pe care îl solicităm la furnizori, între două săptămâni şi două luni putem deschide spitalul.”

Prezent la întâlnirea cu oficialul Ministerului Sănătăţii, primarul Cătălin Coman ne-a declarat:

„Eu sunt extrem de optimist că este o vizită favorabilă deschiderii noului spital. Mai ales acum, în situaţia în care ne aflăm la nivel naţional, la nivel judeţean, se impune în regim deurgenţă deschiderea noului spital din Fălticeni. Cei care au venit astăzi au văzut spitalul. De fiecare dată au spus acelaşi lucru, arată extraordinar, trebuie dotări. Au făcut măsurători, au fost luate nişte repere şi decizia unanimă a fost deschiderea în regim de urgenţă a Spitalului municipal Fălticeni. Sunt convins că de data aceasta toată lumea va înţelege că este obligatoriu să ne acorde aceste dotări pentru a putea deschide spitalul şi să-l punem la dispoziţia cetăţenilor , mai ales că spitalul din Suceava este închis. Nu mai putem aştepta, trebuie să-i dăm drumul şi sunt optimist că acest lucru se va întâmpla în cel mai scurt timp, prin alocarea sumelor de bani necesare pentru achiziţionarea dotărilor medicale, pentru care avem contractele semnate. Cel care ni le furnizează, cel care a câştigat licitaţia aşteaptă un telefon pentru a putea aduce în regim de urgenţă tot ceea ce ne trebui. ”

ȘTIRI