Primăria Fălticeni vinde două terenuri din domeniul privat și una dintre halele fostei platforme chimiceActualitate

Primăria Fălticeni vinde două terenuri din domeniul privat și una dintre halele fostei platforme chimice

       Accesări: 2664

Bani numai buni pentru bugetul local. Primăria Municipiului Fălticeni intenționează să vândă două terenuri și un imobil, toate situate pe domeniul privat al localității. Unul dintre terenuri are 150 mp și se află pe Bulevardul 2 Grăniceri, un spațiu unde acum este folosit ca grădină.

Al doilea teren, de peste 700 mp, se află pe strada Topitoriei, spațiul unde a funcționat fosta platformă chimică din oraș.

Pe acest spațiu se află și o hală, ceea ce a mai rămas din ea, în care a funcționat sala pompelor.

Ambele suprafețe vor fi scoase la licitație.

Autoritățile locale vor putea obține peste 72.000 de lei, fără TVA, din vânzarea acestor bunuri imobile.

Codrin Benta

Terenul de pe 2 Grăniceri are un tarif de plecare de 18.800 de lei, fără TVA, în timp ce spațiul de pe strada Topitoriei valorează 39.000 de lei. Construcția amplasată pe acest teren are un preț de pornire de 15.800 de lei.

Tarifele au fost stabilite în urma evaluării efectuate de un expert ANEVAR (Asociația Națională a Evaluatorilor Autorizați din România).

Cele două terenuri și construcția vor fi vândute prin licitație publică.

Autoritățile locale spun că suprafețele menționate nu fac obiectul unui litigiu și a unor cereri de reconstituire a dreptului de proprietate privată sau restituire, depuse în temeiul actelor normative cu caracter special, privind fondul funciar, cele care reglementează regimul juridic al imobilelor preluate în mod abuziv de statul român în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.

Vânzarea prin licitație este validată printr-o hotărâre inițiată de primarul Cătălin Coman și aprobată în unanimitate de consilierii locali, în cadrul ședinței ordinare desfășurate la sfârșitul lunii octombrie.

ȘTIRI