Primăria Comunei Vadu Moldovei derulează mai multe investiții din fonduri proprii și guvernamentaleActualitate

Primăria Comunei Vadu Moldovei derulează mai multe investiții din fonduri proprii și guvernamentale

       Accesări: 1061

Programele de dezvoltare lansate la nivel național aduc beneficii la nivel local. Primăria Comunei Vadu Moldovei derulează mai multe proiecte cu fonduri guvernamentale prin care obiectivele din localitate sunt reabilitate și modernizate. Trei școli sunt complet renovate, iar o grădiniță este construită de la zero, valoarea lucrărilor la aceste clădiri fiind de 8,5 milioane de lei.

Infrastructura școlară din Vadu Moldovei se extinde cu un nou obiectiv din acest an.

La Școala Gimnazială nr.1 au început de câteva zile lucrările la prima sală de sport din comună, care va fi prevăzută cu vestiare, rampă de acces, iluminat economic și instalație termică.

Prima etapă din proiect a fost încheiată, constructorul a săpat fundație și a turnat primul strat de beton.

Sala de sport este un proiect realizat prin CNI (Compania Națională de Investiții) și are o valoare de 2,4 milioane de lei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Tot la CNI este depus un alt proiect, în valoare de 12 milioane de lei, ce prevede modernizarea drumurilor calamitate. Proiectul se află în procedura de aprobare pentru finanțare.

Prin intermediul aceleiași instituții se derulează proiectul de reabilitare capitală și extindere pentru Căminul Cultural din Ciumulești, în valoare de 1,13 milioane de lei.

„Am acordat permanent o atenție deosebită investițiilor. Proiectele pe care le avem în derulare și cele care urmează să înceapă reprezintă declarația noastră de intenție în ceea ce privește dezvoltarea locală.”, afirmă primarul Maricel Iacob. „Anul viitor vom finaliza mare parte din proiectele aflate acum în derulare, iar altele vor începe. Lucrăm deja la alte proiecte care se vor materializa cu ajutorul finanțărilor prin programele naționale, dar și prin direcționare de fonduri de la bugetul local.”

Primar Maricel Iacob

În ceea ce privește proiectele cu finanțare locală, Primăria Vadu Moldovei alocă sume importante pentru extinderea rețelelor de alimentare cu apă în satul Dumbrăvița, în lungime de 2,5 kilometri, extindere în valoare de 4 milioane de lei. Proiectul de hotărâre va fi supus aprobării Consiliului Local Vadu Moldovei pe data de 29 noiembrie.

Din bugetul local sunt alocate fonduri pentru construirea unui Cămin Cultural în satul Dumbrăvița.

Costurile se ridică la 1,94 milioane de lei. Obiectivul va fi ridicat lângă școala din localitate.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea investiției va fi adus în dezbatere, în ședința ordinară de luna aceasta și va fi supus votului consilierilor locali.

Căminul Cultural Dumbrăvița

Tot din fonduri proprii se realizează și proiectul modernizării iluminatului public în Comuna Vadu Moldovei. Autoritățile locale au direcționat 500.000 de lei pentru trecerea la iluminat economic cu sistem LED ce va aduce un cost mai scăzut al facturii.

Un alt obiectiv ce ca intra pe un proiect de finanțare este dispensarul uman din Vadu Moldovei. Clădirea, veche de un secol, va intra în reabilitare capitală. Costurile modernizării sunt cifrate la 800.000 de lei.

Din bugetul local au fost alocate anual fonduri pentru îmbunătățirea condițiilor oferite de Centrul de Sănătate Vadu Moldovei, una dintre secțiile Spitalului Municipal Fălticeni. Secția paliative din cadrul unității este una dintre cele mai moderne din județul Suceava.

Clădirea urmează să intre într-un nou program de reabilitare cu finanțare multianuală. Autoritățile locale vor să modernizeze și restul saloanelor acestui centru. De asemenea, aici va fi amenajată și o morgă.

Reabilitare Cămin Cultural Ciumulești
Reabilitare Cămin Cultural Ciumulești
Centrul de Sănătate Vadu Moldovei
Centrul de Sănătate Vadu Moldovei
Dispensar uman Vadu Moldovei
Fundație sală sport Școala Gimnazială Vadu Moldovei
Fundație sală sport Școala Gimnazială Vadu Moldovei

ȘTIRI