Premieră pentru Fălticeni. Autoritățile au predat spațiul destinat construirii unui bloc ANL pentru medicii tineriExclusiv

Premieră pentru Fălticeni. Autoritățile au predat spațiul destinat construirii unui bloc ANL pentru medicii tineri

       Accesări: 9703

Un nou proiect important devine realitate. Autoritățile municipiului Fălticeni au predat amplasamentul pentru construirea blocului destinat tinerilor specialiști din sănătate. Vizita pe teren s-a desfășurat astăzi, 6 martie, la întâlnire participând dirigintele de șantier al ANL, reprezentanții firmei de construcții, primarul Cătălin Coman și reprezentanții Compartimentului Urbanism.

La fața locului au fost analizate primele detalii privind coordonatele proiectului și ale amplasamentului, dar și chestiuni de ordin organizatoric.

Noul bloc ANL pentru specialiștii din sănătate va fi construit pe strada Armatei, lângă sediul APIA Fălticeni, și va avea trei nivele și 950 de metri pătrați.

Este primul imobil de acest gen care va fi ridicat la nivel local și al treilea din regiunea Moldovei, după cele de la Iași (2007) și Rădăuți (2012).

La finalul vizitei din teren au fost semnate actele pentru predarea amplasamentului de la Primăria Fălticeni către ANL București.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

„Astăzi am făcut un pas important. Am predat amplasamentul pentru construirea unui bloc pentru specialiștii din sănătate. Un bloc pentru medicii tineri, deoarece spitalul din Fălticeni are nevoie de medici tineri, în condițiile în care există deficiențe de personal pe anumite specialități”, ne-a declarat primarul Cătălin Coman. „Este o investiție la care muncim de multă vreme, însă diverse obstacole birocratice ne-au stat în cale, dar, astăzi, suntem la debutul acestei investiții. Contractul a fost semnat de ANL cu un constructor din județul Neamț, iar Primăria Municipiului Fălticeni este beneficiarul acestui obiectiv.”

Noul bloc pentru medici va avea 12 apartamente, fiecare cu câte trei camere.

Investiția este cifrată la aproximativ 7 milioane de lei.

Ordinul de începere al lucrărilor va fi emis în următoarele două săptămâni de Autoritatea Națională pentru Locuințe care finanțează întregului proiect, mai puțin cheltuielile pe linie de utilități (apă, canalizare, energie, gaz).

Lucrările, potrivit contractului, trebuie încheiate în decurs de 12 luni de la începerea lucrărilor.
Constructorul și-a propus să predea obiectivul, către ANL, înainte de termen, în toamna acestui an.

Blocul, ce va fi ridicat pe terenul de sport al fostei Școli Generale nr.4, va dispune de spații pentru depozitare la subsol, parcare și spații verzi. Întreaga zonă va fi sistematizată, pentru accesul mașinilor și al pietonilor.

Clădirea va fi realizată după un proiect tip al ANL.

Cea mai recentă investiție de gen acest s-a concretizat în localitatea Beclean (județul Bistrița Năsăud).

Un alt bloc pentru tineri va fi construit din vară

Lângă blocul ANL pentru medicii tineri va fi ridicat un bloc ultraeficient energetic, destinat tinerelor familii.

Lucrările vor începe în vara acestui an.

Blocul „verde” va avea 20 de aparatamente și este o altă premieră la nivel local.

Acesta va fi dotat cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, uși și geamuri cu transfer termic foarte mic, pompe de căldură și puțuri forate la mare adâncime, care asigură valori de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp.

Clădirea va fi construită cu fonduri atrase prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Primăria Municipiului Fălticeni este prima din țară care a primit finanțarea pentru un astfel de proiect, la nivel național fiind depuse mai multe proiecte similare.

ȘTIRI