Poștașii au început livrarea cardurilor de energie în zona Fălticeni. Numărul beneficiarilor trece de 14.000Local

Poștașii au început livrarea cardurilor de energie în zona Fălticeni. Numărul beneficiarilor trece de 14.000

       Accesări: 1783

Un ajutor din partea statului pentru persoanele vulnerabile. Cardurile de energie, așteptate de numeroși beneficiari, au fost distribuite luni către Oficiul Poștal din Fălticeni. Începând de astăzi, 14 februarie, ele au fost împărțite de factorii poștali în cele 20 de localități arondate.

În zona Fălticeni sunt peste 14.800 de beneficiari ai cardurilor de energie.

Primele exemplare au fost distruibuite primilor beneficiari din municipiul Fălticeni. Poștașii înmânează personal cardul de energie, la adresa beneficiarului.

Cardul reprezintă un sprijin pentru plata facturilor la energie. Valoarea acestui se ridică la 1.400 de lei.

Cele mai multe carduri vor fi livrate în comuna Cornu Luncii (peste 800), Preutești (peste 700), comuna Baia (peste 600) și în municipiul Fălticeni (2.800).

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

La nivelul comunelor Dolhești, Mălini, Bogdănești vor fi distribuite peste 400 de carduri de energie pe localitate, în timp ce în comuna Râșca vor fi împărțite peste 500 de carduri.

Beneficiarii care nu sunt acasă în ziua în care ar urma să se livreze cardul de energie vor fi înştiinţaţi printr-o scrisoare cu confirmare de predare-primire, iar ulterior vor urma procedurile interne ale Poştei Române.

Beneficiarii vor primi cardurile până la finalul acestei luni.

Primele plăți aferente ajutorului de încălzire se vor putea face din 20 februarie.

Linie telefonică pentru întrebări legate de card

Pentru orice întrebări punctuale legate de plata ajutorului la încălzire, Poșta Română a deschis un centru telefonic specializat pe această problemă. Numărul de telefon la care beneficiarii pot obține informații este: 031 9966, de luni până vineri, între orele 8:00 – 20:00.

Sprijinul de 1.400 de lei este alocat în două tranșe: în lunile februarie și septembrie 2023.

Acesta se acordă per loc de consum, și în urma calcului venitului eligibil care trebuie să fie sub 2.000 de lei. Astfel că, în gospodăriile cu mai mulți locuitori, se adună veniturile tuturor colocatarilor și se împarte la numărul acestora, iar suma rezultată trebuie să fie mai mică de 2.000 de lei, inclusiv.

Plata facturilor și a datoriilor la energie ale persoanelor vulnerabile, beneficiare ale ajutorului de încălzire, se va putea face și online prin intermediul unei aplicații informatice lansate de Poșta Române.

Cine sunt beneficiarii acestui ajutor

Sprijinul va fi acordat pe loc de consum/gospodărie vulnerabilă, în două tranșe: 700 lei/semestru, se acordă în luna februarie 2023, pentru perioada 1 ianuarie 2023 – 30 iunie 2023, respectiv 700 lei/semestru, se acordă în luna septembrie 2023, pentru perioada 1 iulie 2023 – 31 decembrie 2023.

Sumele alocate celor două tranşe nu pot fi preschimbate în bani şi nu pot fi folosite pentru plăţi prin mandat poştal către alte destinaţii decât plata facturilor de energie.

De acest ajutor beneficiază pensionarii peste 60 de ani, inclusiv, cu venituri sub 2.000 lei, inclusiv, pensionarii de invaliditate, cu venituri sub 2.000 lei, inclusiv, persoanele cu handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri sub 2.000 de lei, inclusiv, familiile cu alocaţie de susţinere, familiile/persoanele cu ajutor social.

Venitul net per coabitant, la nivelul unui loc de consum, nu trebuie sa depăşească 2.000 lei.

ȘTIRI