Polițiștii l-au surprins pe un tânăr cu 110 km/h prin Fălticeni. Șoferul avea permisul de câteva luniLocal

Polițiștii l-au surprins pe un tânăr cu 110 km/h prin Fălticeni. Șoferul avea permisul de câteva luni

       Accesări: 6093

Sunt sute de șoferi pentru care limita de viteză nu înseamnă nimic. Polițiștii rutieri fac multe razii săptămânale pentru a-i determina pe conducătorii auto să nu mai apese prea tare pedala de accelerație. Datele statistice ale Biroului Rutier Fălticeni arată că aproape 70% dintre cei amendați, în astfel de cazuri, sunt persoane cu vârste între 18 și 25 de ani.

Viteza este boală grea pentru cei mai mulți dintre tineri, în special pentru cei care au intrat în rândul conducătorilor auto de puțin timp.

Este și cazul unui individ din orașul Liteni care a fost surprins zilele trecute conducând în municipiul Fălticeni cu 110 km/h. Șoferul, în vârstă de 18 ani, avea permisul de numai câteva luni.

Tânărul, oprit pe strada Sucevei, le-a spus oamenilor legii că se grăbea și că nu și-a mai dat seama că se află pe un drum din localitate.

Conducătorul auto s-a ales cu o amendă de 1.305 lei. Polițiștii i-au reținut permisul pentru 90 de zile.

Tânărul din Liteni nu este, însă, șoferul surprins cu cea mai mare viteză în Fălticeni.

Acum doi ani, un șofer din Bacău a fost înregistrat cu 125 km/h pe același sector de drum, în timp ce un șofer din București a fost surprins câteva luni mai târziu cu 130 km/h.

Recordul absolut îl deține un tânăr din Fălticeni, înregistrat cu 211 km/h pe DN2E, între localitățile Rădășeni și Cornu Luncii.

ȘTIRI