Trecerile de pietoni din Fălticeni au primit indicatoare rutiere cu semnalizare luminoasă permanentăLocal

Trecerile de pietoni din Fălticeni au primit indicatoare rutiere cu semnalizare luminoasă permanentă

       Accesări: 1434

Noutăți binevenite în traficul rutier municipal. Trecerile de pietoni din Fălticeni primesc echipamente rutiere moderne care le sporesc vizibilitatea. Câteva indicatoare rutiere sunt dotate, începând de miercuri, cu dispozitive luminoase care se aprind intermitent existența spațiilor de traversare.

Măsura a fost luată pentru creșterea siguranței pietonilor, mai ales că în ultimii doi ani accidentele cu pietoni s-au dublat pe raza municipiului Fălticeni.

Sistemele includ lămpi de tip LED cuplate la un panoul fotovoltaic ce asigură permanent energia electrică necesară semnalizării.

Panourile emit lumina intermitentă pe timp de zi cât și pe timp de noapte, fiind foarte utile și pe vreme cu vizibilitate redusă, ceață, ploaie torențială și ninsori abundente.

Dispozitivele luminoase sunt amplasate în zone cu pericol ridicat de accidente. Luminile sunt controlate de un dispozitiv electronic de comandă care permite funcționarea lor cu frecvențe variate.

Primele indicatoare cu lumini intermitente au fost montate pe străzile Dogari (lângă fosta Casa Cărții), pe strada Sucevei (lângă Ocolul Silvic și Blocul Turn), dar și pe strada 13 Decembrie (lângă Școala Gimnazială „Ioan Ciurea”).

Lucrările se fac în regie proprie, de către angajații Primăriei Municipiului Fălticeni.

Autoritățile locale au cumpărat 50 de astfel de sisteme luminoase care vor ajunge pe 25 de treceri de pietoni cu trafic mai ridicat, cât și un lot nou de indicatoare rutiere ce vor fi montate cât mai curând.

Investiția totală se ridică la 80.000 de lei.

Primarul Cătălin Coman susține că pe viitor vor fi achiziționate alte sisteme de semnalizare optică pentru trecerile de pietoni din oraș.

ȘTIRI