Peste 20.000 de contracte de muncă suspendate în județul Suceava pentru care se solicită indemnizații de șomaj tehnicActualitate

Peste 20.000 de contracte de muncă suspendate în județul Suceava pentru care se solicită indemnizații de șomaj tehnic

       Accesări: 498

La nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava au fost onorate toate solicitările eligibile înregistrate pentru șomajul tehnic din luna martie, a anunțat directorul executiv al agenției, Mirela Adomnicăi.

Un număr de 1.901 angajatori suceveni au solicitat indemnizații de șomaj tehnic pentru un număr de 12.543 de angajați, în valoare totală de 7.589.253 lei.

Șefa AJOFM Suceava a precizat că, începând de luni, 4 mai 2020, se pot depune documentațiile aferente contractelor de muncă suspendate în luna aprilie, doar prin intermediul platformei digitale aici.gov.ro.

Numărul contractelor de muncă suspendate pentru șomajul tehnic, în luna aprilie, ar putea să treacă de 20.000!

”În urma rectificării bugetare, conturile agenției au fost alimentate cu sume suficiente pentru a onora toate cererile pe care le vom primi în luna mai, chiar și în condițiile în care, conform estimărilor noastre, numărul acestora se va dubla. Pentru o procesare mai rapidă a documentelor și scurtarea termenelor de plată, rugăm angajatorii să acorde o atenție sporită la completarea documentelor”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Principalele probleme întâmpinate în urma procesării cererilor aferente lunii martie, care au condus la întârzierea plăților, au fost: indicarea unor conturi greșite; documentele au fost semnate de expertul contabil și nu de reprezentantul legal al societății, cel care trebuia să-și asume răspunderea pentru veridicitatea datelor; datele de contact greșite (telefon, email), ceea ce a îngreunat comunicarea pentru remedierea greșelilor și efectuarea plăților.

ȘTIRI