Transport de cherestea cu probleme în avize predat în custodia Ocolului Silvic FălticeniRegional

Transport de cherestea cu probleme în avize predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni

Un transport de aproximativ 12 metri cubi de cherestea, în valoare de 8.628 de lei a fost predat, în urmă cu două zile, în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

În seara zilei de marți, 28 aprilie, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală  Mălini împreună cu lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe Drumul European 85, în comuna Drăguşeni, o autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Ostra.

Conducătorul auto transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 8,61 m.c. cherestea de esenţă răşinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea a două transporturi de material lemnos cu același aviz de însoțire a mărfii, specialiştii silvici, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 12 m.c. material lemnos, cherestea de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a declarat faptul că, a efectuat două transporturi în baza aceluiași aviz de însoțire a mărfii și intenționa să transporte marfa pentru a o comercializa.

Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de  8.628 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Foto – Arhivă (imagine cu caracter ilustrativ)

Facebook Comments

ȘTIRI