Accesări: 450

Un transport de aproximativ 12 metri cubi de cherestea, în valoare de 8.628 de lei a fost predat, în urmă cu două zile, în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

În seara zilei de marți, 28 aprilie, o patrulă din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală  Mălini împreună cu lucrătorii din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au oprit pentru control pe Drumul European 85, în comuna Drăguşeni, o autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Ostra.

Conducătorul auto transporta conform avizului de însoţire, cantitatea de 8,61 m.c. cherestea de esenţă răşinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la efectuarea a două transporturi de material lemnos cu același aviz de însoțire a mărfii, specialiştii silvici, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 12 m.c. material lemnos, cherestea de esenţă răşinoase.

Conducătorul auto a declarat faptul că, a efectuat două transporturi în baza aceluiași aviz de însoțire a mărfii și intenționa să transporte marfa pentru a o comercializa.

Acesta a fost sancționat contravențional conform Legii 171/2010, iar materialul lemnos în valoare de  8.628 lei, a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Foto – Arhivă (imagine cu caracter ilustrativ)

ȘTIRI