Muzeele pot fi vizitate gratuit pe 1 august. Ziua porților deschise la Cetatea Sucevei, Casa Memorială „Nicolae Labiș” din Mălini și la muzeele suceveneActualitate

Muzeele pot fi vizitate gratuit pe 1 august. Ziua porților deschise la Cetatea Sucevei, Casa Memorială „Nicolae Labiș” din Mălini și la muzeele sucevene

       Accesări: 1939

Luna lui gustar debutează cu o invitație la muzeele sucevene. 1 august este „Ziua porților deschise” la la o serie de obiective muzeale care aparțin de Muzeul Național al Bucovinei. Pot fi vizitate gratuit Muzeul de Istorie, Muzeul Științelor Naturii și Hanul Domnesc și Muzeul Satului Bucovinean, toate amplasate în municipiul reședință de județ.

Intrarea este liberă și la Cetatea de Scaun a Sucevei, între orele 9:00 și 22:00.

În același program Ziua porților deschise sunt incluse și Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Casa Muzeu Bilca și Casa Muzeu Solca.

În zona Fălticeni este inclus în această acțiune și Casa Memorială „Nicolae Labiș” din Mălini. Muzeul va fi deschis până spre seară, iar intrarea este gratuită.

Toate unitățile muzeale vor funcționa după program normal de vizitare al zilei de duminică, orele 10 – 18.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Luna august este o lună plină de evenimente importante organizate în județul Suceava de Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural „Bucovina”, instituții de cultură ale Consiliului Județean Suceava.

Cele mai atractive evenimente vor fi organizate la Cetatea de Scaun a Sucevei și la Muzeul Satului Bucovinean. Autoritățile județene spun că fiecare sfârșit de săptămână va fi marcat cu câte un eveniment deosebit. În altă ordine de idei, vor reveni toate genurile de evenimente organizate înainte de pandemie, respectând toate restricțiile.

Niculai Barbă, vicepreședintele CJ Suceava, anunță și faptul că sunt pregătite câteva acțiuni în premieră.

El subliniat și faptul că pe fondul promovării potențialului zonei, au apărut inițiative ale unor entități private în organizarea de evenimente. Vicepreședintele CJ Suceava precizează că încurajează astfel de acțiuni și sunt pregătiți să susțină concret acest fenomen.

Pentru a facilita deplasarea vizitatorilor, suceveni sau turiști, Niculai Barbă a propus Primăriei Suceava să analizeze posibilitatea introducerii de curse pe traseul Centru-Cetate, pentru fiecare sfârșit de săptămână al lunii august.

Casa Memorială ”Nicolae Labiș” Mălini

ȘTIRI