Municipiul Fălticeni are oficial primul club de pescuit sportiv. Cine sunt pasionații care fac parte din primul „11”Local

Municipiul Fălticeni are oficial primul club de pescuit sportiv. Cine sunt pasionații care fac parte din primul „11”

       Accesări: 2742

Pasiunile îi unesc pe oameni așa cum puține lucruri reușesc să o facă. Câțiva fălticeneni împătimiți după pescuit sportiv au pus bazele primului club de acest gen din Fălticeni. Sunt 11 bărbați, prieteni la cataramă, care știu să întindă firul și cunosc tainele disciplinei în care ai nevoie de noroc și răbdare.

Ideea unui club de pescuit sportiv s-a născut mai de mult, dar acum s-au hotărât să facă pasul.

Motivul? Fălticenenii vor să treacă la nivelul următor.

Adică să-ți împlinească pasiunea cu spiritul de competiție.

În altă ordine de idei, ei vor să participe la concursuri, să atragă sponsori și să reprezinte orașul natal la cel mai înalt nivel. Între timp și-au testat abilitățile la diverse evenimente sportive, iar rezultatele au fost mai mult decât încurajatoare.

Pescarii sportivi fălticeneni sunt încrezători și cred că au calitățile necesare pentru atingerea celor mai înalte obiective.

„Avem un club care va reprezenta Municipiul Fălticeni la competițiile naționale de pescuit sportiv la crap.

Un grup de prieteni pescari a dat naștere clubului în 2014, care a devenit oficial în 2022, prin înființarea ACS Echipa de Pescari Fălticeni (Fishing Team Fălticeni), din dorința de a ridica nivelul pescuitului sportiv în zona noastră.”, ne-a declarat managerul clubului.

Obiectivele clubului se adresează atât pescarilor de competiție cât și pescarilor amatori care doresc să practice acest sport, în sistemul „prinde și eliberează” (catch & release).

„Le urăm „Fire întinse” băieților noștri.”

Din primul 11 fac parte bărbați cu meserii diferite, temperamente diferite, dar cu aceleași aspirații când vine vorba de aruncatul undiței.

Alexandru Iordăchioaia este managerul clubului, iar jucătorii echipei sunt Andrei Iordăchioaia, Bogdan Bîrliba, Andrei Sofronie, Cosmin Ilie, Roșu Sebastian, Vlad Bendescu, Iulian Lazăr, Ștefan Barbacariu, Ștefan Puițau și Liviu Mitrea.

Clubul se numește Fishing Team Fălticeni și este deja înscris la primul mare concurs din acest an.

Pescarii sportivi din echipa locală vor participa la „Campionatul Regional Intercluburi”, una dintre cele mai importante competiții naționale.

Concurența va fi acerbă, pentru că participă 31 de cluburi din țară, cu 310 pescari sportivi, un adevărat maraton la malul apei, care va însuma 360 de ore de pescuit.

Pentru a putea participa, pasionații clubului au investit sume consistente în echipamente specifice acestui sport. Acum rămâne doar să-și atingă țelul și să urmeze visul câștigării unei cupe într-o competiție națională.

Cei 11 pasionați fălticeneni speră să producă surpriza competiției și să aducă acasă Trofeul Campionilor Regiunilor.

ȘTIRI