Eveniment în comuna Cornu Luncii. Autoritățile locale au deschis cea mai modernă sală de sport din județul SuceavaRural

Eveniment în comuna Cornu Luncii. Autoritățile locale au deschis cea mai modernă sală de sport din județul Suceava

       Accesări: 1560

Un moment așteptat cu nerăbdare de elevi și profesori. Autoritățile comunei Cornu Luncii au inaugurat Sala Sporturilor din Brăiești, cel mai modern și nou obiectiv de acest gen din județul Suceava. Evenimentul s-a desfășurat duminică, 15 mai, în prezența oficialităților locale și a numeroși invitați.

Pregătirile pentru acest moment special au fost făcute ca la carte.

Ca și primarul localității, localnicii au venit îmbrăcați în straie populare. Sala a fost ornată la intrare, dar și la interior cu baloane care au format tricolorul românesc.

La eveniment au participat senatorul Ioan Stan, subprefecții Cristian Șologon și Florin Sinescu, inspectorul școlar Loredana Ceică și directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport, Daniel Davidel.

Înainte de inaugurarea obiectivului, trei preoți au săvârșit slujba de sfințire.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Au urmat discursurile primarului Gheorghe Fron și ale invitaților.

Edilul comunei Cornu Luncii a evidențiat importanța educației în viața comunității locale și atenția pe care Primăria și Consiliul Local o acordă acestui domeniu. El a subliniat și faptul că investiția nu ar fi fost posibilă fără sprijinul senatorului Ioan Stan și subprefectului Cristian Șologon, la vremea respectivă, având funcția de secretar de stat.

„Noi avem foarte mulți sportivi și nu oarecare: avem campioni olimpici, mondiali, europeni, balcanici nu mai spunem de campioni naționali. Întotdeauna noi am promovat sportul și pentru asta ne-am dorit foarte mult sala de sport.

Avem echipa școlii de la Brăiești echipa de fotbal fete campioană pe județ și cu echipa județului campioană națională.

Avem echipa de rugby de la Sasca Mare campioană pe Moldova și le mulțumesc tuturor profesorilor de sport care se implică și care îi educă pe copii să stea mai mult afară la mișcare și să uite un pic de calculator. Avem rezultate foarte bune în toate domeniile și de asta sala de sport vine ca o bomboană pe tort”, a declarat primarul Gheorghe Fron.

„Această clădire mult visată se datorează muncii noastre.

În egală măsură și susținerii în primul rând a domnului senator Ioan Stan, a domnului subprefect Cristi Șologon care în momentul când s-a aprobat era subsecretar de stat și mulțumim foarte mult și tuturor celor care ne-au ajutat și le mulțumim și pentru că o să ne mai ajute”.

Gheorghe Fron le-a mulțumit tuturor celor implicați în proiect, amintind că Sala Sporturilor din Brăiești vine ca o completare la performanțele înregistrate de elevii și sportivii din localitate, campioni județeni, naționali, europeni și internaționali.

La rândul său, senatorul Ioan Stan a punctat faptul că primarul Gheorghe Fron arată preocupare deosebită pentru proiecte de dezvoltare și că Sala Sporturilor din Brăiești este un obiectiv îndeplinit al administrației locale.

În semn de prețuire pentru activitatea de susținere permanentă a sistemului educațional local, directorul Școlii Gimnaziale Brăiești i-a înmânat o Diplomă de Onoare edilului Gheorghe Fron.

La eveniment a fost invitat să participe și sportivul de performanță Ionuț Prundeanu, născut în comuna Cornu Luncii, care face parte din Lotul Olimpic de Canotaj la României. El și-a exprimat bucuria pentru înfăptuirea unui astfel de proiect, care încurajează practicarea sporturilor de masă și cele de nivel competițional.

La finalul alocuțiunilor, invitații au tăiat panglica, inaugurând în mod oficial noua sală de sport.

Cei prezenți au fost invitați în tribuna Sălii Sporturilor pentru a urmări un meci de fotbal între echipele școlii din Brăiești și un exercițiu demonstrativ de arte marțiale.

Sală cu 180 de locuri și dotări deosebite

Sala sporturilor din Brăiești dispune de tribune cu 180 de locuri fiind cea mai mare sală de acest construită în județul Suceava. Suprafața de joc este realizată dintr-un material cauciucat, de ultimă generație, cu rol aderent și protector (amortizant).

Aici pot fi practicate sporturi de masă precum handbal, volei, baschet și fotbal.

Condițiile oferite de Sala sporturilor sunt la superlativ.

Obiectivul dispune de tot ceea ce ar trebui să aibă o sală de sport ultramodernă: vestiare pentru elevi și profesori, dușuri și grupuri sanitare. Pereții sunt căptușiți cu un material special din PVC.

Construită pe o structură metalică, sala este dotată cu un sistem de iluminat cu eficiență energetică ridicată.

ȘTIRI