Centrul de vaccinare din Fălticeni s-a închis.  Medicii de familie continuă campania. Interes minim în ultimele luniLocal

Centrul de vaccinare din Fălticeni s-a închis. Medicii de familie continuă campania. Interes minim în ultimele luni

       Accesări: 932

Activitate încheiată definitiv. Al doilea centru de vaccinare deschis din municipiul Fălticeni a tras obloanele. Vineri, 13 mai, a fost ultima zi de lucru pentru personalul medico-sanitar.

Campania de vaccinare s-a desfășurat din acest an la parterul fostei Policinici.

Centrul a fost deschis în martie 2021, în timpul valului al treilea val de coronavirus, în incinta Sălii de sport „Maria Olaru” din cadrul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza”.

Ritmul tot mai scăzut de vaccinare i-a obligat pe reprezentanții autorității medicale să închidă activitatea centrului din Fălticeni.

Săptămânal se vaccinau 4-5 persoane, majoritatea cu doza a doua.

Codrin Benta

Interesul față de vaccinare a scăzut brusc, din luna februarie, când numărul infecțiilor scăzuse mult, iar valul cinci al pandemiei era spre final. Cadența de imuzinare zilnică s-a diminuat și mai mult
după 8 martie 2022, când au fost anunțată ridicarea tuturor restricțiilor.

Deschis în urmă cu exact 14 luni, în martie 2021, centrul de vaccinare din Fălticeni funcționa cu trei fluxuri pentru vaccinare.

În toamna anului trecut, centrul de vaccinare, coordonat de medicul Onoriu Milea, s-a mutat din sala de sport la parterul Policlincii.

Dacă în septembrie 2021, după relocare, programul de funcționare era de 10-12 ore pe zi, șapte zile din șapte, în februarie 2022, programul a fost redus la jumătate. În ultima perioadă, activitatea s-a redus la numai două zile pe săptămână.

Spre finalul aceleiași luni s-a deschis linia de vaccinare pediatrică. Doar cinci copii au fost vaccinați, la centrul din Fălticeni, împotriva coronavirusului.

Primul centru de vaccinare a fost deschis în ianuarie 2020, la parterul noului spital municipal.

Aproximativ 12.000 de persoane au decis să se vaccineze. Primele persoane care s-au vaccinat la Fălticeni au fost doi pakistanezi aflați în tranzit.

Centrul de vaccinare din Fălticeni s-a închis chiar în ziua când autoritățile medicale anunțat că românii pot face doza a patra de vaccin, împotriva coronavirusului, începând din 16 mai.

Campania de vaccinare în Fălticeni este continuată de medicii de familie.

ȘTIRI