Ministerul de Interne s-a sesizat în cazul agresării unui activist de mediu în zona unui gater din MăliniActualitate

Ministerul de Interne s-a sesizat în cazul agresării unui activist de mediu în zona unui gater din Mălini

       Accesări: 1672

O echipă mixtă de specialiști din cadrul Direcției Control Intern și Direcției de Ordine Publică, ale Poliției Române, se va deplasa la Suceava pentru verificarea unei situaţii generate de o agresiune care a avut loc asupra unui activist de mediu.

Agresiunea, prezentată în mediul online, pe o reţea de socializare, a avut loc în seara zilei de miercuri, 9 decembrie, la Mălini.

Totul ar fi pornit de la identificarea și diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos de către activistul de mediu Daniel Bodnar.

În seara amintită, Bodnar a sesizat la numărul de urgenţă 112 că în zona Cornu Luncii – Mălini circulă două camioane supraîncărcate cu material lemnos, care au ajuns în curtea unui gater din Mălini.

Din curtea gaterului, mai multe persoane ar fi lovit cu pietre maşina lui Bodnar. Un geam al maşinii a fost spart, iar cioburile de sticlă l-au rănit pe activistul de mediu în zona feţei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Decizia de a trimite echipa de control la Suceava îi aparţine ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela.

Acesta a anunţat că condamnă ferm astfel de fapte și reiterează faptul că prevenirea și combaterea furturilor de material lemnos ca și a despăduririlor abuzive constituie priorități ale mandatului său.

În situația în care, urmarea a controlului efectuat de structurile Poliției Române, vor fi identificate disfuncționalități în activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, vinovații vor fi prompt sancționați.

„Neprofesionalismul, lipsa de implicare, pasivitatea în situații de acest gen sunt incompatibile cu statutul de cadru al Ministerului Afacerilor Interne, structură în care am promovat integritatea, meritocrația și profesionalismul”, a transmis ministrul Ion Marcel Vela. 

ȘTIRI