Meteorologii au emis avertizări de instabilitate atmosferică valabile până joiActualitate

Meteorologii au emis avertizări de instabilitate atmosferică valabile până joi

       Accesări: 323

Instabilitate atmosferică accentuată şi cantități de apă însemnate, sunt previziunile Administraţiei Naţionale de Meteorologie şi pentru următoarele 72 de ore.

În această dimineaţă meteorologii au emis alte două avertizări.

Un cod portocaliu a intrat în vigoare în această dimineaţă, la ora 10.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, în Moldova și în zona montană a Olteniei și Munteniei vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

În Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Codrin Benta

După acest interval, vor urma alte două zile sub atenţionare Cod galben, în toată ţara.
Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, îndeosebi în nord, centru, nord-est și în zonele de munte.

ȘTIRI