Mai multe taxe se vor plăti prin sistemul național electronic de plată onlineActualitate

Mai multe taxe se vor plăti prin sistemul național electronic de plată online

       Accesări: 192

De miercuri, 2 septembrie 2020, se aplică prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului 152/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online.

Taxele pentru  pașaport, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și autorizația de circulație provizorie pot fi plătite prin următoarele mijloace de plată: prin virament, prin mijloace de plată online, inclusiv prin Sistemul național electronic de plată online – SNEP, prin intermediul POS-urilor instalate de către Regia Autonomă «Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat» la sediile serviciilor publice emitente ale documentelor, prin mandat poștal, precum și prin alte modalități de plată reglementate de acte normative în vigoare.

Taxele pentru eliberarea pașaportului simplu electronic sunt de 258 de lei pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani și de 234 de lei, pentru cei care nu au împlinit încă 12 ani. Persoanele care vor să obțină un pașaport simplu temporar au de plătit 96 de lei, indiferent de vârsta pe care o au.

Din iunie 2020, taxele pentru permisul de conducere și pentru certificatul de înmatriculare sunt următoarele: taxa pentru permisul de conducere – 89 de lei, iar cea pentru înmatriculare este de 49 de lei.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

ȘTIRI