Locuri pe care nu le poți rata în județul Suceava. Peisaje superbe, bucate alese și clădiri istoriceActualitate

Locuri pe care nu le poți rata în județul Suceava. Peisaje superbe, bucate alese și clădiri istorice

       Accesări: 3350

Cine nu a vizitat până în momentul de față județul Suceava, are o mulțime de motive să o facă în următoarea perioadă. Turiștii vor fi întâmpinați de peisaje de poveste, clădiri pline de istorie și bucate alese. Cu alte cuvinte, o vizită în Suceava este un moment oportun de relaxare într-un loc simplu și frumos.

O mare parte dintre obiectivele care se găsesc aici sunt istorice, lucru care te ajută să descoperi mai multe despre felul în care oamenii trăiau în trecut.

Mai mult de atât, în județul Suceava înveți o lecție de istorie direct de la urmele de civilizație care s-au găsit încă din Evul Mediu.

Citește în continuare pentru a afla care sunt cele mai frumoase obiective de aici pe care nu trebuie să le ratezi.

Mănăstirea Dragomirna

Începem această listă cu un loc cu adevărat special. Acest complex mănăstiresc se află la o distanță de 15 km de județul Suceava, iar o vizită aici îți va dovedi exact de ce merită să o vezi în realitate.

În primul rând, este bine de știut că această mănăstire a fost ridicată între 1602-1609, lucru care o face și mai deosebită.

Acest locaș medieval de o eleganță ce greu poate fi exprimată în cuvinte, și-a păstrat simplitatea și frumusețea în ciuda trecerii anilor.

Mai mult de atât, în anul 2014 mănăstirea a câștigat două premii importante care atestă restaurarea frescelor medievale. Premiul a fost acordat la Viena.

Un alt titlu a fost acordat în urma votului a peste zece mii de persoane, lucru care atestă frumusețea acestei clădiri.


Cazinoul din Vatra Dornei

O altă clădire care este atât frumoasă, cât și bogată în istorie, este cazinoul din Vatra Dornei.

În trecut, acesta era locul în care lumea se aduna pentru a se simți bine. Clădirea a fost construită în 1989 și este un obiectiv istoric important unde se poate vedea talentul și experiența arhitectului vienez Paul Bang.

Cu toate că în zilele noastre lumea nu prea poate participa la activități care le stimulează mintea, așa cum sunt ruleta clasică, sloturile sau alte jocuri similare, toate acestea sunt disponibile online.

În schimb, ei pot face o plimbare prin istorie și pot observa felul în care încăperile arătau în trecut.

Desigur, acest lucru va fi posibil doar după ce se termină lucrările de renovare.

Munții Rarău

Un alt motiv la fel de bun pentru care merită să vizitezi Suceava este frumusețea peisajelor din această zonă.

O simplă căutare pe internet îți scoate în față câteva imagini care te fac să îți imaginezi un colț de rai.

Adevărata aventură începe în momentul în care pășești aici și vezi cu ochii tăi câteva peisaje care te lasă fără cuvinte. Natura virgină poate fi explorată fără probleme datorită infrastructurii bine puse la punct.

Traseele montane minunate, dar și localnicii te așteaptă cu brațele deschise pentru a-ți arăta puțin din farmecul zonei.

Cu toate că nu este cel mai înalt pisc, vederea este absolut superbă, la fel fiind și micile poieni care îți ies în cale. Sigur te vei întoarce cu amintiri frumoase după o drumeție pe acolo.

Mănăstirea Arbore


O vizită în Suceava trebuie să includă cel puțin câteva mănăstiri. La urma urmei, acesta este unul dintre lucrurile pentru care acest județ este renumit.

Ei bine, când vine vorba de mănăstirea Arbore lucrurile nu stau deloc diferit. În ciuda faptului că acest loc are o vechime de peste o jumătate de mileniu, ea are un farmec aparte, cum rar vezi în alte locuri.

Pictura murală exterioară este cea care îi conferă și în zilele noastre o aură de sfințenie.

Datorită faptului că este o ctitorie boierească, ea nu are nicio turlă. Proporțiile au fost păstrate foarte bine, iar construcția este una solidă. Materialul folosit în mare parte este piatra extrasă din carierele de acolo, după obiceiul vremii.

Atenția la detalii din picturi este impresionantă și toată lumea apreciază în special frescele la care a lucrat meșterul Dragoș Coman în anul 1541.

Salina Cacica

Dacă se întâmplă să vizitezi județul Suceava într-o zi ploioasă, nu trebuie să-ți faci griji în privința activităților.

În Salina Cacica îți vei petrece o zi întreagă fără probleme. Cei 75 de metri îți pun la dispoziție un traseu la care nu te-ai fi așteptat.

Chiar dacă are o vechime de peste 220 de ani, aici poți practica în prezent diverse sporturi, poți vizita un muzeu și poți face o plimbare cu barca.

Un sfârșit de săptămână este suficient pentru a te bucura de relaxare și o lecție de istorie pe care o vezi în fața ochilor.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care merită să faci o vizită în Suceava.

ȘTIRI