Drumuind alături de preotul Adrian Brădățanu. Excursie cadou pentru 40 de copii instituționalizați. Periplu spiritual la mănăstirile Cămârzani, Râșca și SlatinaLocal

Drumuind alături de preotul Adrian Brădățanu. Excursie cadou pentru 40 de copii instituționalizați. Periplu spiritual la mănăstirile Cămârzani, Râșca și Slatina

       Accesări: 2635

Faptele bune rămân scrise în cartea vieții. Bucuria de a dărui este cea care îi animă oamenii de bine din parohia preotului Adrian Brădățanu, locul unde filantropia și credința sunt la ele acasă. Ultima acțiune de suflet s-a desfășurat joi, 9 iunie, în penultima zi de școală.

40 de copii instituționalizați din Fălticeni, cei pentru care statul român sunt mamă și tată, au primit o excursie cadou.

Au fost însoțiți personalul angajat CSMCAD (Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate), invitații drumuind alături de preotul Adrian Brădățanu.

Înainte de toate, s-au adunat cu toții în biserica pentru binecuvântare, câteva rugăciuni și un scurt cuvânt de învățătură.

Au fost vizitate mănăstirile Cămârzani, Râșca și Slatina, trei dintre cele mai frumoase așezăminte monahale din zona Fălticeni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Copiii au aflat despre istoria acestor lăcașuri și ce presupune viețuirea în mănăstire. La Slatina au vizitat și muzeul cu obiecte bisericești vechi de sute de ani.

Un alt popas a fost făcut la Așezământul Filantronpic din Bogdănești din cadrul Mănăstirii Bogdănești, unde slujește preotul Gheorghe Loghinoaia.

Excursioniștii s-au întors pelerinaj cu amintiri și bucuria unei zile de neuitat.

Acțiunea cu scop caritabil și spiritual a fost posibilă prin mărinimia creștinilor din parohia Adormirii Maicii Domnului și a unor oameni cu dare de mână.

Gabriela Curtui, șefa CSMCAD (Centrul de Servicii Multifuncționale pentru Copilul Aflat în Dificultate), le-a mulțumit celor care s-au implicat și ajutat, în special preotului Adrian Brădățanu, pentru ca ”cei 40 de copiii instituționalizați să descopere locuri frumoase, cu multă liniște, încărcate de spiritualitate și istorie”.

Parohul Bisericii Adormirii Maicii Domnului le-a transmis copiilor multă sănătate și s-a declarat „fericit că împreună cu o seamă de binefăcători au adus în sufletele copiilor instituționalizați o bucurie care se citea pe chipul fiecăruia dintre ei”.

ȘTIRI