Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Suceava!Actualitate

Cele mai frumoase locuri de vizitat din județul Suceava!

       Accesări: 18869

Fără doar și poate, județul Suceava este unul dintre cele mai frumoase din țară, cu locuri unice și experiențe de neegalat. Dacă intenționați să vă faceți vacanța, anul acesta, în această parte a țării noastre, aveți multe de văzut și de experimentat. Județul Suceava “ascunde” unele dintre cele mai frumoase comori ale acestei țări.

Sunt multe de descoperit în județul nostru și, dacă doriți să porniți într-o excursie de relaxare, ați nimerit în locul potrivit. Noi vă putem da câteva sugestii de unde să începeți, ce puteți vizita și ce puteți experimenta.

Puteți începe aventura chiar cu municipiul Suceava, care este unul dintre cele mai vechi orașe din nord-estul țării. Primele dovezi de locuire a acestei regiuni datează încă de pe vremea paleoliticului.

În timpul extinderii Imperiului Roman, nici acest ținut nu a scăpat de setea de putere a împăraților romani. Cezarii – Iulius, Augustus, Caligula sau Claudius – doreau să cucerească cât mai multe teritorii, iubeau adrenalina și să își asume riscuri (organizau frecvent tot felul de activități, de la lupte, până la jocuri de societate sau loterii). Iar ambiția lor influența toate teritoriile aflate sub ocupare.

Astfel, descoperirile arheologice ne relevă că și regiunea unde se află Suceava astăzi are influențe romane puternice. Datele din secolele II și III (după perioada Marcus Aurelius, când imperiul a început să se clatine) arată însă că aici era o așezare a dacilor liberi.

Documentele istorice atestă și prezența a două triburi celtice. Oricum ar fi, după perioada popoarelor migratoare, în Evul Mediu, se ridică Cetatea de Scaun a Sucevei și devine reședința Moldovei.

Cetatea de Scaun este un obiectiv turistic extrem de important, ce poate fi vizitat și astăzi. A fost ridicată la sfârșitul secolului al XIV-lea de domnitorul Petru I Mușat ca parte a unui sistem de fortificații împotriva invaziei otomane. A fost atestată documentar din anul 1388 și a fost inclusă pe lista monumentelor istorice din județul Suceava în anul 2004.

Cu siguranță, ați auzit numai cuvinte de laudă despre mănăstirile superbe din Moldova. Toate au farmecul lor, însă noi vă sugerăm să treceți pe lista dumneavoastră câteva dintre ele, cum ar fi Mănăstirea Sucevița.

Situată la 18 km de orașul Rădăuți, Sucevița a fost construită în secolul al XVI-lea, de către familia boierilor Movila.

Construcția îmbină elemente de artă bizantină și gotică, dar și elemente specifice bisericilor de lemn din Moldova. Pictura murală este una dintre cele mai frumoase arte din zonă.

De departe, Mănăstirea Voroneț este cea mai populară și, dacă nu ați apucat să o vedeți, trebuie musai să o treceți pe listă. Denumită și “Capela sixtină a Estului”, Voroneț se află în satul omonim, ce face parte din orașul Gura Humorului, la 36 de km de Suceava.

A fost ridicată în anul 1488, în doar trei luni și trei săptămâni, ceea ce a fost un record la vremea respectivă. Este una dintre cele mai valoroase ctitorii ale domnitorului Ștefan cel Mare, iar picturile interioare și exterioare reprezintă cel mai reușit ansamblu artistic al artei feudale moldovenești.

Pe lângă aceasta, sunt alte mănăstiri din zonă extrem de frumoase, cum ar fi cea de la Putna, Moldovița, Humor, Râșca sau Bogdana.

Dacă tot sunteți în Gura Humorului, puteți de asemena vizita și traseele turistice, zona de agrement “Lunca Moldovei”, unde puteți găsi un parc de aventură și o pârtie de schi, dotată cu telescaun, nocturne și instalații de produs zăpadă.

În apropiere, este o altă zonă de agrement, “Ariniș”, unde puteți beneficia de terenuri de sport, piscină, bazin de înot pentru copii și un patinoar artificial – depinde ce activități vă plac.

Meritați să dați o fugă și la Vatra Dornei sau “Perla Bucovinei”, așa cum mai este cunoscută. Stațiunea este un obiectiv turistic important.

În primul rând este un centru de sănătate care atrage an de an mii de turiști, datorită apelor termale și minerale.

Dacă nu sunteți fan al tratamentelor balneare, puteți face alpinism în această zonă sau puteți parcurge trasee turistice montane, cu peisaje de neuitat.

Chilia lui Daniil Sihastrul se află în apropierea satului Putna și reprezintă o altă atracție turistică a județului Suceava. Este o grotă în care a trăit un ieromonah, Daniil, în a doua jumătate a secolului al XV-lea, iar harul său i-a dus faima peste mări și țări.

Dacă sunteți fan al salinelor, aflați că în localitatea Cacica se află salina cu același nume, una dintre cele mai vechi exploatări de sare recristalizată din saramură din Europa.

Bineînțeles, acestea sunt doar câteva sugestii dintre cele mai importante obiective turistice ale județului nostru. Sunt multe locurile ce merită văzute cel puțin o dată în viață.

ȘTIRI