Construirea creșei din Fălticeni intră în linie dreaptă. Lucrările încep în august. CNI anunță câștigătorul licitațieiExclusiv

Construirea creșei din Fălticeni intră în linie dreaptă. Lucrările încep în august. CNI anunță câștigătorul licitației

       Accesări: 1179

Un nou proiect important va fi materializat la nivel local. Municipiul Fălticeni va avea prima creșă, după mai bine de 30 de ani de la închiderea ultimei unități de acest fel. Obiectivul are finanțarea asigurată, iar de curând a fost anunțat câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor.

Proiectul va fi derulat prin Compania Națională de Investiții, instituție care a analizat ofertele celor 10 asocieri de firme care s-au înscris pentru licitația amintită.

Fiecare operator economic și-a depus împreună cu oferta financiară și câteva documente specifice printre care formulare DUAE, instrumentul de garantare și propunerea tehnică.

Membrii comisiei de evaluare au decis să atribuie contractul de execuție al lucrărilor asocierii dintre firmele Simion Tehnoconstruct SRL (Botoșani) și MTA Structural Engineers SRL (București).

Specialiștii CNI au menționat că oferta câștigătoare pentru această procedură de atribuire are un preț total de 10,97 milioane de lei, fără TVA, ofertă clasată pe primul loc în clasamentul rezultat după aplicarea criteriului de atribuire li verificarea documentelor-suport.

Valoarea estimată inițial era de 11,73 milioane de lei, fără TVA.

Simion Tehnconstruct este firma care construiește în prezent la noul bloc ANL de pe strada Victoriei. Obiectivul urmează să fie predat către autoritățile locale spre sfârșitul lunii iulie, când se vor încheia toate lucrările propuse.

Noua creșă va fi construită în 12 luni

Startul noului proiect, datelor publicate de CNI, va fi la două luni de la proiectare. Asta înseamnă că lunile iunie și iulie sunt destinate acestei etape, după care vor începe lucrările.

Cert este că asocierea de firme trebuie să respecte acești termeni asumați prin licitație, luna august 2022 fiind cea în care vor trebui demarate efectiv lucrările. Nu este exclus ca acestea să înceapă chiar mai devreme, având în vedere faptul că proiectul trebuie doar adaptat la configurația spațiului existent.

Durata de realizare este stabilită la 12 luni, ceea ce înseamnă că noua creșă din Fălticeni va putea fi inaugurată în toamna anului viitor.

CNI menționează și faptul că perioada de garanție acordată lucrării este de 36 de luni.

Noua creșă din Fălticeni este un proiect susținut cu fonduri de la MDLPA (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației), după ce Primăria Municipiului Fălticeni a depus cererea de finanțare și documentația privind obiectivul de investiții.

Prima creșă modernă din județ și din Moldova

Noua creșă va fi una prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice.

Clădirea va avea sală de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, sală pentru festivități, un cabinet medical și spații administrative.

Creșa din Fălticeni va fi una de tip mediu, unde vor putea fi primiți între 70 și 90 de copii.

Unitatea va fi amplasată pe strada Nicolae Beldiceanu, pe terenul dintre Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” și corpul B al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”.

Clădirea va avea 3.140 mp și va fi structurată pe două nivele, parter și un etaj, va dispune de încăperi spațioase pentru șapte grupe.

La exterior va fi construit un loc de joacă și o parcare.

CNI are 60 de proiecte aprobate la nivel național, pentru amenajarea de noi creșe, mici, medii și mari, atât în mediul urban, cât și în cel rural. În zona Fălticeni mai sunt aprobate la finanțare proiecte pentru comunele Baia, Slatina și Cornu Luncii.

ȘTIRI