Județul Suceava se află sub Cod portocaliu de vânt puternic până luni searaActualitate

Județul Suceava se află sub Cod portocaliu de vânt puternic până luni seara

       Accesări: 1213

În următoarele ore, pe teritoriul României vor fi în vigoare mai multe avertizări meteorologice, Coduri galbene, portocalii și roșii.

Din această seară, vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze în general de 55…70 km/h.

În zona montană  temporar se va semnala viscol iar vizibilitatea va fi redusă. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110…130 km/h. Temporar va ninge viscolit, diminuând semnificativ vizibilitatea, la început în Carpații Orientali, apoi și în restul zonei montane, la altitudini în general de peste 1600 m.

Avertizarea Cod Portocaliu, valabilă și pentru județul Suceava, vizează intensificări susținute ale vântului, în noaptea de duminică spre luni (23/24 februarie) și în prima parte a zilei de luni (24 februarie) în nordul Crișanei, Transilvania și Maramureș, cu viteze de 80…95 km/h, iar mai ales pe parcursul zilei de luni, în Moldova și în nordul Dobrogei, temporar cu peste 90…100 km/h.

Un Cod Roșu va intra în vigoare în cursul nopții. În Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada și determinând scăderea vizibilității spre zero.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În județul Suceava, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost convocat în ședință extraordinară, la solicitarea Prefectului.

Au fost stabilite măsurile preventive pentru gestionarea situațiilor de urgență pe perioada avertizărilor meteorologice din intervalul 23 februarie, ora 18.00 – 24 februarie, ora 18.00.

ȘTIRI