Accesări: 2508

Valul cinci al pandemiei pierde tot mai mult teren. Județul Suceava este din nou primul județ din țară care revine în scenariul galben, la fel cum s-a întâmplat și în valul patru, dar și în cel de-al treilea. Rata de infectare a coborât sub trei cazuri la mia de locuitori.

La nivel județean sunt 641 de cazuri active de coronavirus, iar potrivit datelor publicate de DSP Suceava incidența este de 2,98.

În urmă cu o săptămână erau 1.230 de cazuri, ceea ce înseamnă că numărul infectărilor s-a redus cu aproximativ 50%.

Zonele roșii de la nivelul județului dispar treptat, fiind înlocuite cu cele galbene și verzi.

26 de localități sunt deja în scenariul verde, alte 20 fiind aproape de eliminarea restricțiilor din scenariul galben. În zona roșie mai sunt 26 de localități, restul de 62 de localități sucevene fiind în zona galbenă.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Municipiul Fălticeni se pregătește să părăsească zona roșie și restricțiile impuse de CJSU Suceava și care, în mod oficial, și-au încetat valabilitatea pe 20 februarie, ora 24:00, în lipsa emiterii unei noi hotărâri.

În zona arondată sunt trei comune care au pășit în scenariul verde: Baia, Drăgușeni, Bogdănești. Lor li se alătură și orașul Liteni.

Alte câteva comune sunt ca și intrate în scenariul verde, însă „calculele” autorităților în privința ratei de infectare nu bat deloc cu numărul cazurilor active.

Este vorba de comuna Bunești și Slatina care au zero cazuri, dar și comunele Dolhești, Fântâna Mare, Forăști, Hârtop, Râșca și Vulturești care au câte un singur caz și stau „bine merci” în scenariul galben.

Aceeași situație de neînțeles se regăsește și la comune ca Mălini, Rădășeni, Preutești sau Horodniceni care au două-trei cazuri și sunt „agățate” în același scenariu galben.

Cert este că în ritmul acesta, zona Fălticeni va fi la sfârșitul lunii aproape complet verde.

Harta scenariilor epidemiologice (21 februarie 2022)

ȘTIRI