Iulius Mall Suceava investește 40 de milioane de euro. Proiectul va fi extins cu 14.000 mp. Noi mărci în premieră, terase în aer liber, zonă de parc și recreereActualitate

Iulius Mall Suceava investește 40 de milioane de euro. Proiectul va fi extins cu 14.000 mp. Noi mărci în premieră, terase în aer liber, zonă de parc și recreere

       Accesări: 1940

Investiții importante în cel mai mare complex de magazine din nordul țării. Iulius Mall Suceava anunță alocarea unui buget de 40 de milioane de euro pentru a-și extinde și înnoi proiectul actual, de la 51.000 la 65.000 de metri pătrați. Prin aceasta se dorește continuare misiunii de a păstra publicul conectat la tendințele din retail, cu acces la mărci renumite, noi concepte distracție și servicii care facilitează viața în fiecare zi.

Iulius este o prezență de peste 13 ani în Suceava, timp în care a devenit destinația principală de shopping, relaxare și distracție. Are peste 10 milioane de vizite anual, din întreaga regiune.

Investiția Iulius în Suceava va ajunge, astfel, la 110 milioane de euro.

Iulius Mall va avea cea mai mare suprafață de retail din nordul țării, de peste 65.000 mp, după extinderea cu încă 14.000 mp.

Vor fi prezente noi mărci în premieră regională, restaurante cu terase în aer liber, facilități pentru timpul liber și servicii. La acestea se se adaugă zonă de parc și recreere.

Parcarea va fi extinsă până la un total de 2.150 de locuri.

Extinderea va avea o suprafață de 14.000 mp închiriabili, sub forma unui retail park, cu acces direct din exterior, dar conectat și cu întregul complex de magazine.

Alți 10.000 mp existenți din Iulius Mall Suceava vor fi reconfigurați și reamenajați.

În total, Iulius Mall Suceava va avea peste 65.000 mp, consolidându-și statutul de cea mai mare destinație de cumpărături și divertisment din nordul țării.

Odată cu extinderea Iulius Mall, Suceava va fi o prezență și mai competitivă în retailul autohton, concurând cu orașe precum Iași, Timișoara, Cluj-Napoca sau Constanța.

Sunt 13 ani de când întreaga regiune de nord a țării găsește în Iulius Mall Suceava o destinație pentru întreaga familie, un loc de întâlnire, socializare, distracție, dar și unul unde să îți faci cumpărăturile și unde găsești servicii cotidiene.” , a declarat Eduard Marcu, Shopping Center Manager Iulius Mall Suceava. „Iulius Mall este un reper pentru comunitate și vom continua să îl menținem în topul preferințelor, prin amplificarea rolului său în dezvoltarea economică și socială a orașului. Continuăm să fim aproape de locuitorii regiunii și să răspundem cu noi oportunități așteptărilor unui oraș în ascensiune”,

Noi branduri fashion renumite și o zonă de parc

Extinderea va completa atracţiile oferite de Iulius Mall Suceava cu un nou mix de branduri de modă internaționale, aduse în premieră în regiune, locații de tip drive-thru, magazine și servicii cu acces direct din exterior, inclusiv ale antreprenorilor și producătorilor locali, dar și o zonă de relaxare și promenadă, cu restaurante și cafenele tematice și terase în aer liber. Totodată, proiectul va cuprinde și servicii medicale, într-un spațiu individual.

Noua dezvoltare va integra și o zonă verde și pietonală de aproximativ 10.000 mp, care va aduce o infuzie de natură și un spațiu pentru evenimente în aer liber, completând oferta deja existentă.

Odată cu extinderea, zona va beneficia de o remodelare urbană, fiind modernizate intrările în proiect, accesele pietonale și conexiunile rutiere.

La accesibilitatea proiectului vor contribui aproape 800 de noi locuri de parcare, care vor duce la o capacitate totală de peste 2.150 de spații de garare, precum și noi facilități pentru transportul electric, alternativ și cel public.

În prezent, inițiativa este în stadiu de obținere a avizelor pentru autorizare. Începerea lucrărilor de construcție este estimată pentru a doua parte a acestui an, iar finalizarea investiției va fi la sfârșitul anului 2023.

Despre Iulius Mall Suceava

Iulius Mall Suceava a fost inaugurat în 2008, are o suprafață de 51.500 mp și oferă un mix complet de retail și entertainment.

Sunt peste 200 de magazine, branduri internaționale şi naționale, cel mai mare cinematograf multiplex Cinema City din nordul țării, cu 8 săli, food court, hypermarket Auchan, patinoar sezonier, numeroase opțiuni de relaxare și distracție, multiple servicii și birouri ale instituțiilor publice.

Destinația de cumpărături și recreere atrage anual aproximativ 10 milioane de vizitatori, inclusiv din județele învecinate și chiar de peste graniță.

ȘTIRI