Cherestea confiscată de polițiștii SPR Vadu Moldovei. Amendă de 6.000 de lei pentru un agent economicRural

Cherestea confiscată de polițiștii SPR Vadu Moldovei. Amendă de 6.000 de lei pentru un agent economic

       Accesări: 2693

Tentația pentru câștig este mare când vine vorba de aurul verde. Zeci de camioane tranzitează zilnic zona Fălticeni, însă printre acestea sunt și transporturi în care se află și marfă care nu apare în acte. Este o practică des întâlnită, iar polițiștii încearcă să descurajeze, pe cât posibil acest fenomen.

Un astfel de caz s-a petrecut în dimineața zilei de 29 ianuarie.

Patrulă din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe raza localității, un autotren condus de un bărbat, care transporta, conform avizului de însoțire cantitatea, 41,50 mc cherestea de brad și molid.

În urma verificărilor efectuate, agenții au constatat faptul că inspecția tehnică periodică a semiremorcii este expirată de mai bine de trei luni.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar ca și măsură complementară s-a procedat la reținerea certificatului de înmatriculare.

Oamenii legii aveau și supiciuni cu privire la neconcordanța dintre volumul scriptic și cel faptic, așa cî vehiculul a fost însoțit și predat în custodia Ocolului Silvic Fălticeni pentru inventarierea încărcăturii.

Specialiștii silvici au constatat faptul că, în semiremorca autotrenului se află cantitatea totală de 47,5 mc cherestea tivită de esnță rășinoase, brad și molid, cu 6,09 mc mai mult față de volumul avizat.

Societatea emitentă a avizului de însoțire a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Oamenii legii au confiscat cantitatea de 6,09 mc material lemnos.

Cheresteaua valorează 5.300 lei și se află acum în custodia Ocolului Silvic Fălticeni.

ȘTIRI