Inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate vor face verificări la spitalul din Fălticeni. Concluziile vor fi date publicitățiiSănătate

Inspectorii Casei de Asigurări de Sănătate vor face verificări la spitalul din Fălticeni. Concluziile vor fi date publicității

       Accesări: 2452

Sistemul de sănătate public intră în vizorul Casei de Asigurări de Sănătate. Inspectorii acestei instituții vor efectua controale la Spitalul Municipal Fălticeni, dar vizate sunt și la celelalte spitale din județul Suceava. Acțiunile de verificare încep de săptămâna viitoare.

Controalele vizează situația aprovizionării cu medicamente.

Totul a plecat de la un pacient internat în Spitalul Județean de Urgență Suceava, care i-a sesizat Larisei Blanari, directoarea CAS Suceava, faptul că a fost trimis să-și cumpere medicamentele de care avea nevoie de la farmacie.

Astfel de cazuri nu au fost sesizate oficial și la spitalul din Fălticeni.

Inspectorii CAS vor sta de vorbă atât cu pacienții internați, cât și cu personalul medical. Aceștia vor să afle dacă sunt probleme pe linia aprovizionării cu medicamente.

După controalele inopinate, concluziile vor fi cuprinse în rapoarte.

Purtătorul de cuvânt al CAS Suceava susține că informațiile referitoare la situațiile întâlnite în spitale vor fi date publicității.

ȘTIRI