Hramul la Mănăstirea Sfântul Mucenic Mina. Slujbă oficiată de un sobor cu șapte arhierei și cu biserica arhiplinăReligie

Hramul la Mănăstirea Sfântul Mucenic Mina. Slujbă oficiată de un sobor cu șapte arhierei și cu biserica arhiplină

       Accesări: 3327

Prilej de bucurie, rugăciune și pace sufletească în zi de sărbătoare. Sute de creștini au participat la hramul Mănăstirii Sfântul Mare Mucenic Mina, eveniment marcat joi printr-o slujbă arhierească. Șapte episcopi au oficiat Sfânta Liturghie în biserica mare, alături de 20 de preoți și șase diaconi.

Ca un element inedit, anul acesta au fost oficiate slujbe în toate cele trei lăcașuri ale așezământului monahal, atât în paraclisul „Maicii Domnului Umilenia”, cât și în biserica din incinta stăreției care poartă hramul Sfântului Varnava.

Biserica mare, ce-l are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Mina, a fost arhiplină, numeroși pelerini din toate colțurile țării fiind prezenți la evenimentul religios din 11 noiembrie (stil vechi)/ 24 noiembrie (stil nou).

Arhierii au fost întâmpinați dimineață cu flori și cu Sfânta Evanghelie, de către starețul mănăstirii și un grup de preoți, după care au fost săvârșite cele cuvinte slujbei arhierești.

În preambulul sărbătorii, miercuri seara, preoții au fost oficiat Privegherea.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Sărbătoarea Sfântului Mucenic Mina s-a desfășurat după tipicul Sfintei Liturghii, la finalul acesteia fiind transmise câteva gânduri pentru suflet.

În cuvântul de învățătură adresat creștinilor, Prea Sfințitul Antonie le-a vorbit despre iubirea pentru Hristos, mărturisită prin fapte și evocată de mucenici prin jertfa de sine, dar și cât de importantă este statornicia în credință.

Relatările din viața Sfântului Mina, dar și minunile săvârșite de acest mucenic, au completat omilia ierarhului.

Părintele Arhimandrit Varnava, în calitate de gazdă, le-a mulțumit arhiereilor, preoților, diaconilor și credincioșilor pentru participarea la sărbătoare, amintind că acum patru ani obștea chinoviei a trecut prin grele încercări în timpul unui incendiu devastator.

Starețul mănăstirii i-a anunțat pe cei prezenți că au început lucrările la un nou locaș, el ținând să mulțumească tuturor binefăcătorilor din țară și străinătate care au contribuit prin donații la edificarea așezământului monahal.

Sărbătoarea Sfântului Mina s-a încheiat cu agapa creștină.

ȘTIRI