Incendiu puternic la acoperișul Palatului Administrativ din Suceava. Flăcările au fost stinse după aproape șapte oreActualitate

Incendiu puternic la acoperișul Palatului Administrativ din Suceava. Flăcările au fost stinse după aproape șapte ore

       Accesări: 1773

În această dimineață a izbucnit un incendiu puternic la Palatul Administrativ din municipiul Suceava.

Este vorba despre clădirea în care își desfășoară activitatea Instituția Prefectului și Consiliul Județean Suceava. Flăcările se manifestă la mansardă și acoperiș.

Clădirea are o vechime de peste 100 de ani.

Potrivit primelor informații transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, în jurul orei 09.10, în primă fază, la fața locului au ajuns patru autospeciale pentru stingerea incendiilor și o autoscară.

Între timp numărul mijloacelor de intervenția a crescut, potrivit relatărilor jurnaliștilor prezenți la fața locului.

Alma Clinic

În jurul orei 11, dispozitivul de stingere era format din 18 mașini de stingere (13 din cadrul ISU și alte 5 de la serviciul voluntar pentru situații de urgență) și 5 autoscări.

În zonă există 10 hidranți, în careul stradal care înconjoară Palatul Administrativ. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, locotenentul Alin Găleată, nu au fost probleme cu refularea apei pentru  autospecialele pompierilor.

Incendiul a fost declarat lichidat la ora 15.50. O comisie formată din specialiști cercetează evenimentul, pentru a stabili cauza probabilă care a dus la izbucnirea incendiului, a precizat locotenentul Alin Găleată.

La fața locului vor rămâne, pentru monitorizare, o autoscară și o autospecială de stingere.

Știre în curs de actualizare…

ȘTIRI