Cele mai sincere mărțișoare. Sau ce fac cei mici în așteptarea primăveriiLocal

Cele mai sincere mărțișoare. Sau ce fac cei mici în așteptarea primăverii

       Accesări: 275

Coordonatorii proiectului Generația TehnoWorld, în parteneriat cu voluntarii Grupului Local de Tineret „Aripi în Europa”,  au desfășurat, la sfârşitul lunii februarie, un atelier de creație pentru 16 copii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani.

Participanții au confecționat mărțișoare și felicitări cu ocazia începutului de primăvară. Atelierul s-a desfășurat la Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni, cu susținere din partea administrației locale.

„Tocmai pentru că ei sunt atât de sinceri față de ceea ce simt și ceea ce fac, joaca și creația devin activități foarte serioase, în care trebuie să implicăm o cantitate exactă de flori și sclipici pentru a fi cu adevărat mulțumiți de rezultat. A fost o zi în care cu toții ne-am simțit tare bine împreună după o lungă perioadă de activități exclusiv online și ne-am putut zâmbi unii celorlalți, chiar dacă numai din spatele măștii”, ne-a declarat Șerban Oșlobanu, coordonatorul proiectului.

            Evenimentul a avut drept scop construirea unui context sigur de socializare și exprimare creativă pentru copiii beneficiari ai proiectului, în care aceștia au avut ocazia să creeze mărțișoare pentru prieteni și familie, din diverse materiale puse la dispoziție de către organizatori.

Voluntarii participanți la eveniment le-au stat alături celor mici, ajutându-i să-și ducă la bun sfârșit lucrările și învățându-i tehnici noi pe care să le poată exersa. Activitatea a reprezentat un pas înainte înspre un nou sezon de inițiative educaționale pe care Generația TehnoWorld și le-a propus în strategia de activitate din acest an.

            Generația TehnoWord este un proiect desfășurat de Centrul de dezvoltare personală și profesională EduMax în colaborare cu societatea TehnoWorld din localitatea Baia.

Proiectul are drept principal scop dezvoltarea de oportunități educaționale și proiecte sociale pentru comunitatea din fabrică și totodată cea locală a orașului Fălticeni și comunitățile localităților din împrejur.

Totodată proiectul își dorește să crească nivelul de conștientizare față de problemele ce afectează viața beneficiarilor (precum violența domestică, inegalitatea de șanse, lipsa de empatie și dependențele).

ȘTIRI