Două noi transporturi de cherestea au fost confiscate. Amenzi aplicate unor șoferi din Cornu Luncii și SlatinaRural

Două noi transporturi de cherestea au fost confiscate. Amenzi aplicate unor șoferi din Cornu Luncii și Slatina

       Accesări: 409

Verificări pe drumurile publice. Polițiștii continuă acțiunile pe linia prevenirii delictelor silvice, noi transporturi de materiale lemnoase fiind identificate cu probleme. Oamenii legii au amendat doi șoferi din Cornu Luncii și Slatina, marfa fiind confiscată.

Controalele s-au desfășurat miercuri, 17 aprilie, în zona Fălticeni, transporturile fiind depistate în timpul dimineții.

Polițiștii Secției Poliție Rurală Preutești au oprit pentru control, pe DJ 208 C, în jurul orei 5, pe raza comunei Dolhești, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Cornu Luncii, care transporta material lemnos, cherestea esență rășinoase.

După interogarea aplicației SUMAL, agenții au stabilit faptul că pentru autoutilitară nu era emis niciun aviz de însoțire.

Oamenii legii au cerut șoferului să conducă autoutilitara la sediul Ocolului Silvic Dolhasca, punctul Fălticeni, în vederea inventarierii.

Codrin Benta

Cu ajutorul specialiștilor silvici s-a procedat la cubarea materialului lemnos. Aceștia au constatat faptul că șoferul transporta cantitatea de 2,96 mc cherestea rășinoase.

Șoferul nu avea documente de proveniență pentru materialul lemnos.

Cantitatea cherestea rășinoase, în valoare de 2.652 lei, a fost confiscată șoferul fiind sancționat cu suma de 5.000 de lei.

Un caz similar au avut și polițiștii SPR 7 Mălini.

Agenții aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cadrul Planului de Acțiune pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, au identificat și oprit în trafic, pentru control, pe drumul județean D.J.209 A, pe raza comunei Cornu Luncii, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Slatina.

Șoferul transporta material lemnos fără să dețină documente legale de proveniență sau aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Din acest motiv, polițiștii l-au însoțit pe conducătorul auto la Ocolul Silvic Mălini pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Între timp au fost verificate în aplicația specifică, transportul de material lemnos și s-a constatat faptul că nu există un aviz de însoțire emis pentru materialului lemnos în cauză.

În urma inventarierii materialului lemnos, s-a stabilit faptul că șoferul transporta cantitatea de 2,59 mc cherestea rășinoase căprior, în valoare de 1.800 lei.

Oamenii legii au confiscat materialul lemnos și l-au predat în custodie Ocolului Silvic Mălini.

Aceștia l-au sancționat pe șofer cu 2.000 de lei amendă.

ȘTIRI