Garda Forestieră Suceava anunţă că volumul arborilor tăiați ilegal în luna iulie însumează 231 de metri cubiActualitate

Garda Forestieră Suceava anunţă că volumul arborilor tăiați ilegal în luna iulie însumează 231 de metri cubi

       Accesări: 324

În cursul lunii iulie, Garda Forestieră Suceava a constatat mai multe abateri grave de la normele silvice specifice, se arată într-un comunicat de presă al instituiţiei.

Au  fost efectuate 86 de controale axate pe respectarea regimului silvic: inspecții de fond și parțiale în fond forestier și în vegetația de pe terenuri din afara fondului forestier, controale la exploatare în partizi autorizate, controale de circulație materiale lemnoase pe drumuri publice și forestiere, controale la instalații de debitat materiale lemnoase, depozite de materiale lemnoase, verificări erori Wood Tracking, ne-a informat inspectorul şef Mihai Găşpărel.

În urma acestor acţiuni, au fost constatate cazuri de abatere de la respectarea regimului silvic, specific domeniului, fiind  aplicate 41 desancțiuni contravenționale cu o valoare totală de 239.000 lei.

Inspectorii Gărzii Forestiere Suceava au confiscat un volum de 993 metri cubi materiale lemnoase, din care 148 metri cubi material lemnos confiscaţi fizic iar 845 metri cubi material lemnos  confiscaţi valoric.

Volumul arborilor tăiați ilegal, constatați în cadrul acțiunilor desfășurate, însumează un volum de 231 metri cubi.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

În exercitarea atribuțiilor de control, angajații Gărzii Forestiere Suceava, îau utilizat sistemul SUMAL, precum și componentele sale, pentru constatarea și probarea ilegalităților în domeniul silvic.

În perioada următoare vor continua patrulările în scopul prevenirii şi combaterii  delictele silvice, atât în păduri cât și pe drumurile publice.

Acţiunile vor fi organizate în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava precum și cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava.

ȘTIRI