Două cutremure au avut loc în RomâniaActualitate

Două cutremure au avut loc în România

       Accesări: 247

Un nou cutremur a avut loc în România. Seismul cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs, duminică, la ora 19:44, în zona seismică Vrancea, Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul, de intensitate medie, s-a produs la o adâncime de 140 km.

Cutremurul s-a produs la 52 km SE de Sfântu-Gheorghe, 57 km E de Brașov, 62 km NV de Buzău, 66 km V de Focșani, 76km N de Ploiești.

Tot duminică, un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe Richter s-a produs duminică, la ora locală 14:15, în județul Gorj, potrivit Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la 14 km nord de Târgu Jiu, 68 km sud de Hunedoara, 75 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin, 82 km sud de Deva, 90 km vest de Râmnicu Vâlcea.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Sâmbătă, un alt cutremur, cu magnitudinea 4, s-a produs în județul Buzău.

Cea mai puternică mișcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, s-a produs pe 14 februarie, în județul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Cu o zi în urmă avea loc, în aceiași zonă, un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16 kilometri. Acestea au fost urmate de zeci de replici de intensitate mică.

ȘTIRI