Dosar penal pentru contrabandă. Femeie din Fălticeni depistată cu îmbrăcăminte fără certificate de calitateActualitate

Dosar penal pentru contrabandă. Femeie din Fălticeni depistată cu îmbrăcăminte fără certificate de calitate

       Accesări: 16147

Noi activități ale polițiștilor pe linie preventivă. Lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au organizat o acțiune pentru combaterea faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală. Aceștia au verificat sâmbătă câteva unități economice și mai multe zone comerciale din județ.

Acțiunile au fost concentrate pe raza localităților Cumpărătura și Suceava.

Verificările efectuate de polițiști s-au încheiat cu dosare penale, reținerea unor bunuri, peste 100 de produse din material textil, și confiscarea ce țigarete de proveniență extracomunitară.

Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare totală de peste 17.000 lei.

Omenii legii au constatat în cadrul acțiunii de prevenire cinci infracțiuni.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Printre cei depistați în flagrant se numără și o femeie, în vârstă de 50 de ani, din municipiul Fălticeni.

Acesta oferea spre comercializare, în Complexul Comercial Bazar din Suceava, produse de îmbrăcăminte inscripționate cu mărci înregistrate fără a deține certificate de calitate sau conformitate. Pentru că existau suspiciuni că ar fi contrafăcute, oamenii legii au ridicat toate produsele pe care le vindea.

Marfa reținută de polițiști se ridică la valoarea de 2.800 de lei.

Alte patru persoane, doi bărbați și o femeie, toți din municipiul Suceava, au fost surprinse în flagrant în timp ce vindeau articole textile cu mărci de prestigiu fără a deține certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că produsele ar fi contrafăcute.

Bunurile comercianților verificați, ce valorau între 1.200 și 11.500 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările au fost efectuate la fața locului și s-a procedat la ridicarea bunurilor în vederea examinării criminalistice, oamenii legii întocmind dosare penale în care urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „punerea în circulație de produse purtând o marcă înregistrată sau identică” și „contrabandă”.

ȘTIRI