Șoferi din Bogdănești și Cornu Luncii depistați cu nereguli în acte. Polițiștii au confiscat materialul lemnosActualitate

Șoferi din Bogdănești și Cornu Luncii depistați cu nereguli în acte. Polițiștii au confiscat materialul lemnos

       Accesări: 2269

Poveste fără sfârșit în privința neregulilor din transportul de materiale lemnoase. Goana după câștiguri rapide îi face pe unii să își asume riscuri deloc mici, care atrag amenzi usturătoare și chiar dosare penale.

Oamenii legii se confruntă aproape zilnic cu astfel de cazuri și, din acest motiv, inițiază noi acțiuni de verificare în trafic.

Vinerea trecută un echipaj din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control autoutilitara cu remorcă condusă de un bărbat de 41 de ani din comuna Bogdănești.

Conducătorul auto transporta material lemnos, transformat în tocătură, ansamblul auto fiind urmat de o autospecială echipată cu instalație de tocat material lemnos și macara de manipulare.

Controlul s-a desfășurat pe DJ 155A, pe raza comunei Râșca.

Oamenii legii au verificat și au constatat faptul că, șoferul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

Polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor silvici, iar a doua zi, în urma inventarierii, au stabilit faptul că bărbatul din comuna Bogdănești transporta ilegal cantitatea de 22,65 m.c. lemn de esență rășinoase, provenit din resturi de exploatare transformate în tocătură.

Un alt caz a fost depistat sâmbătă, la orele amiezi de patrula Poliției orașului Frasin.

Agenții au oprit pentru control, pe D.N. 17, pe raza orașului Frasin, ansamblul de autovehicule format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă condus de un bărbat de 28 de ani din comuna Cornu Luncii, care transporta material lemnos, lemn rotund rășinoase specia molid.

Deoarece existau neconcordanțe cu privire la datele menționate în avizul de însoțire si materialul lemnos existent în mijlocul de transport, în ceea ce privește specificațiile și cantitatea, s-a solicitat sprijinul specialiștilor silvici.

În urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta în plus cantitatea de 3,76 m.c. cherestea molid, pentru care nu a putut prezenta documente justificative de proveniență și însoțire.

Conducătorul auto a fost amendat cu 6.000 lei, iar materialul lemnos în valoare de 1.300 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Frasin.

ȘTIRI