Distincție pentru un pompier al Detașamentului Fălticeni. Cristian Bîrsanu este „Salvatorul de onoare al anului”Actualitate

Distincție pentru un pompier al Detașamentului Fălticeni. Cristian Bîrsanu este „Salvatorul de onoare al anului”

       Accesări: 3297

Curajul este răsplătit pe măsură. Un pompier al Detașamentului din Fălticeni a devenit cunoscut în toată țara, după ce a salvat viața unei tinere căzute într-o fântână de 31 metri. Atitudinea, demnă de un salvator, i-a adus o distincție importantă la începutul acestei săptămâni.

Pe 14 septembrie, în zi de mare sărbătoare, plutonierul adjutant șef Cristian Bîrsanu a fost desemnat „Salvatorul de onoare al anului 2020”.

Distincția i-a fost înmânată de către Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, împreună cu Emblema de onoare, în cadrul unei ceremonii desfășurate la București.

Curaj, tărie de caracter și atitudine exemplară

Fapta care l-a adus în atenția întregii țări s-a petrecut în decembrie 2019. Cristi Bîrsanu se afla în timpul liber, atunci când a primit un telefon, de la colegii pompieri, pentru a interveni într-un caz de extremă urgență.

Mahanu Design
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

El a salvat o viață, coborând într-o fântână, la o adâncime de 31 de metri. La capătul fântânii se afla o tânără, în vârstă de 23 de ani, care alunecase în ea.

Fără să aibă instrumentarul necesar unei astfel de intervenții, dar cu tărie de caracter plutonierul adjutant șef Cristian Bîrsanu a sărit în ajutorul tinerei. S-a folosit de mijloace rudimentare, dar a ajuns cât a putut de repede la ea.

Misiunea de salvare a continuat apoi cu intervenția pompierilor militari, sosiți la fața locului alături de comandantul unității. Pompierii reușind în scurt timp să scoată la suprafață atât victima cât și pe salvator.

Pompierul erou

Cristi Bîrsanu a fost numit de jurnaliști „Pompierul Erou” și s-a bucurat de o atenție binemeritată la un post de televiziune, unde a fost invitat să vorbească despre atitudine și curaj, atribuite ce nu trebuie să lipsească unui pompier.

Salvatorul de onoare al anului 2020 este originar din comuna Mălini. Este respectat și iubit de toți localnicii din satul Pâraie, mândri că sunt consăteni cu un pompier de frunte.

La începutul acestui an, Inspectorul General al IGSU, generalul de brigadă Dan-Paul Iamandi, l-a recompensat personal pe Cristi Bîrsanu cu o statuetă și un album foto cu întreaga familie a pompierilor militari din țară.

ȘTIRI