Accesări: 1226

Reguli noi pentru înscrierea la grădiniță. Copiii cu vârsta de cel puțin doi ani vor putea fi înscriși în învățământul preșcolar. Prevederile se regăsesc într-o lege publicată recent și care modifică Legea Educației.

Este vorba de Legea nr.185/2020, publicată în Monitorul Oficial.

Asta înseamnă că părinții care au copii cu vârste de cel puțin doi ani pot solicita înscrierea lor în învățământul preșcolar. Până acum aceștia putea fi

Înscrierea se va putea face numai dacă sunt locuri disponibile la grădiniță.

În textul din noua lege se menționează că „la solicitarea expresă a părinților, în limita numărului de locuri, pot fi înscriși în învățământul preșcolar copiii cu vârsta de minimum doi ani, asigurându-se finanțarea de bază corespunzătoare, de la bugetul de stat, în baza costului standard per preșcolar stabilit prin hotărâre a Guvernului.”

Prevederile legii au intrat în vigoare la data de 1 septembrie 2020, ceea ce înseamnă că ele se vor aplica și pentru următorul an școlar 2021-2022.

La clasele preșcolare, grupa de copii cuprinde în medie 15 preșcolari, dar nu mai putin de 10 și nu mai mult de 20 de copii.

Un alt element de noutate este și faptul că, de anul acesta, grupa mare la grădiniță devine obligatorie.

Părinții ai căror copii împlinesc cinci ani sunt obligați să îi înscrie sau reînscrie la grădiniță.

În altă ordine de idei, copiii care nu frecventează cel puțin un an de grădiniță nu vor mai putea fi înscriși în clasa pregătitoare.

ȘTIRI