Accesări: 3908

Situație fără precedent la debutul noului an școlar. Directorul și cei doi directori adjuncți ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” nu își pot desfășura activitatea în unitatea de învățământ, după ce au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. În aceeași situație se află un profesor de informatică, de asemenea, infectat cu agentul patogen, și o profesoară care va sta acasă 14 zile, după ce soțul acesteia a fost diagnostic cu același virus.

Conducerea colegiului a fost preluată temporar de consilierul educativ Mihaela Jarcău, membru al Consiliului de Administrație.

Chiar dacă fizic nu pot fi prezenți în școală, directorii instituției țin legătura telefonic cu persoana delegată să coordoneze activitățile colegii profesori pentru a lua cele mai bune decizii pentru unitatea de învățământ.

Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” trece de la scenariul hibrid, pe care l-au ales, la scenariul roșu. Toate cursurile se vor desfășura de la distanță, prin intermediul platformelor educaționale.

Directorul unității de învățământ fălticenene a ținut să precizeze că toți cei trei directorii ai colegiului nu au avut contact cu elevii, săptămâna trecută fiind depistat pozitiv un director adjunct, iar ceilalți doi, directorul și al doilea director adjunct și-au făcut imediat testul, deși erau asimptomatici, ulterior diagnosticați pozitiv.

„Noi nu am mai fost la școală de vineri, înainte de începerea anului școlar, astfel că nu am intrat în contact cu elevii. Acum suntem în izolare. Ținem legătura de acasă cu toți colegii.”, ne-a declarat directorul colegiului din Fălticeni. „Coordonăm activitatea din colegiu împreună cu consilierul educativ. Există consultări permanente astfel încât să asigurăm bunul mers al lucrurilor”.

Până duminică, înaintea începerii noului an școlar, au fost făcute două dezinfecții generale.

Directorul Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” a mai spus că s-au consultat permanent cu toți factorii decidenți, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Suceava, ai Inspectoratului Școlar Județean Suceava și cu autoritățile locale, subliniind faptul că „au avut consiliere și sprijin important din partea tuturor privind abordarea optimă a situației”.

Cazuri de infecții cu noul coronavirus se înregistrează și la alte câteva unități din județul Suceava.

37 de angajați din mediul școlar depistați pozitiv, până la acest moment. Dintre acestea 30 sunt cadre didactice, iar restul sunt cadre auxiliare de la școlile din județ.

Sunt confirmate cazuri la Școlile Gimnaziale nr.4 și nr.11 din Suceava, Școala Gimnazială nr. 11 Suceava.

Alte două unități de învățământ, Școala „Ion Creangă” din Suceava și Școala Gimnazială Ciocănești, au intrat pe scenariul roșu (cursuri de la distanță).

ȘTIRI