Copaci tăiați în Parcul Prefecturii. Autoritățile locale anunță că vor fi plantați de trei ori mai mulți arboriActualitate

Copaci tăiați în Parcul Prefecturii. Autoritățile locale anunță că vor fi plantați de trei ori mai mulți arbori

       Accesări: 2146

Arbori puși la pământ. Mai mulți copaci au fost tăiați zilele acestea în Parcul Prefecturii din Fălticeni, obiectiv ce urmează să intre într-un amplu proiect de reabilitare și modernizare peisagistică. Până atunci, exemplarele care pot crea probleme au fost doborâte.

Municipalitatea fălticeneană, prin vocea primarului Cătălin Coman, afirmă că au fost tăiați doar copacii bătrâni, periculoși și cei care au început să se usuce.

Una dintre acțiunile de tăiere s-a desfășurat vinerea trecută.

Edilul mai spune că pentru aceastea au toate avizele necesare de la Direcția Silvică și APM.

„Sunt lucrări care vizează doar arborii bătrâni, periculoși, dar și cei care se usucă. Nu taie nimeni la nimereală sau după bunul plac.”, explică primarul Coman. „Avem toate avizele necesare, de la APM și Direcția Silvică. Pregătim terenul pentru proiectul de reabilitarea și modernizare a Parcului Prefecturii.”

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Primarul Coman mai spune că întreaga lucrare se desfășoară în colaborare cu un peisagist.

Parcul Prefecturii va intra în reabilitare capitală printr-un program cu fonduri de la Uniunea Europeană.

În cadrul proiectului vor fi plantați aproximativ 200 de noi arbori.

Șeful administrației locale mai spune că înainte de aceste lucrări s-a făcut evaluări, iar copacii care nu reprezintă un pericol și sunt sănătoși nu vor fi tăiați. În locul celor doborâți vor fi plantați de trei ori mai mulți arbori.

Până acum au fost tăiați 20 de copaci.

Alți 20 de arbori bătrâni, în special tei, aflați la marginea parcului, au fost marcați pentru a fi tăiați zilele viitoare.

Parcul Prefecturii are la momentul de față circa 100 de copaci din speciile tei, mesteacăn, brad și frasin.

ȘTIRI