Colonelul Gabriel Ignia preia funcția de  comandant al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din FălticeniActualitate

Colonelul Gabriel Ignia preia funcția de comandant al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni

       Accesări: 8806

Transfer de responsabilități și reprezentare la nivel instituțional. Colonelul Gabriel Ignia a preluat comanda Școlii de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni. Schimbarea vine în contextul împuternicirii colonelului Ionel Postelnicu în funcția de inspector șef al Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava.

Desemnat în funcția de comandant, colonelul Ignia a preluat atribuțiile de la 1 iunie 2021.

Până la aceasta dată, ofițerul a fost locțiitor al comandantului școlii de jandarmi din Fălticeni, una dintre cele două unități de învățământ din țară unde sunt pregătiți viitorii subofițeri jandarmi.

Cei doi colegi de serviciu au avut ultima întrunire pe 31 mai, când au pus în balanță realizările și necesitățile școlii, moment urmat de un gest firesc de rămas bun.

Colonelul Ionel Postelnicu și-a descris succesorul drept un ofițer experimentat, riguros și pragmatic, amintind buna colaborare în perioada cât colonelul Gabriel Ignia a fost locțiitor al comandatului școlii.

Alma Clinic

„Mă bucur mult pentru colegul meu. Școala de Subofițeri Jandarmi rămâne pe mâini bune.”, ne-a declarat colonelul Postelnicu, în ultima zi de serviciu la comanda școlii. „Îi doresc mult succes și am toată încrederea că va duce mai departe valorile școlii noastre. Nu doar experiența, ci și activitatea sa din ultimii 23 de ani îl recomandă pentru funcția de comandant.”

Numirea în funcție vine după propunerea înaintată de comandatului școlii, desemnarea fiind făcută de Inspectorul General al Jandarmeriei Române, colonelul Alin Mastan.

În aceeași zi, colonelul Postelnicu le-a transmis și elevilor jandarmi un mesaj în care le-a urat mult succes la cursurile de pregătire.

Misiuni în Kosovo și Afganistan

Gabriel Ignia este fălticenean și activează în Jandarmeria Română din anul 1997.

După absolvirea cursurilor Academiei de Poliție, el activează până în 1998 în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, după care este cooptat în structurile Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Fălticeni”.

În martie 2010, ofițerul Gabriel Ignia și alți doi jandarmi fălticeneni (Ovidiu Mihăilă și Vasile Doroftei) primesc medalia Eulex pentru misiunea internațională din Kosovo.

Colonelul fălticenean a mai primit medalia NATO pentru serviciu în slujba NTMA/ISAF, decoraţia Army Commandation Medal, acordată de Departamentul de Apărare al SUA și distincţia de serviciu pentru militarii care au executat misiuni în afara teritoriului ţării.

Un an mai târziu pleacă în misiune în Afganistan, pentru șapte luni, ca șef al contingentului dislocat, cu misiunea de a pregăti Poliția Națională Afgană.

Din anul 2015 și până în anul 2018, colonelul Ignia a fost șeful catedrei de pregătire militară și fizică din cadrul SMSJ Fălticeni, iar din anul 2018 și până în prezent a ocupat funcția de locțiitor al comandatului școlii.

Noul comandant desemnat al SMSJ Fălticeni are un master în Ştiinţe Sociale/Management Organizaţional şi al Resurselor Umane, un alt master în Managementul activităților de ordine publică și siguranță națională, cât și câteva cursuri de specializare în domeniul militar.

În toamna acestui an Gabriel Ignia va împlini 47 de ani.

ȘTIRI