Pâinea plămădită la Cornu Luncii va ajunge în Germania. Un fost primar bavarez este cucerit de calitatea acesteiaLocal

Pâinea plămădită la Cornu Luncii va ajunge în Germania. Un fost primar bavarez este cucerit de calitatea acesteia

       Accesări: 11229

Produsele autentice românești sunt apreciate de turiștii care ne vizitează țara. Chiar dacă este doar realizată într-un volum redus, pâinea plămădită la Cornu Luncii va ajunge în Germania, după ce un fost demnitar din Bavaria a fost cucerit de calitatea acesteia. Herbert Hofauer, ex-primarul orașului Altötting, a rămas cu un gust pe care nu-l va uita prea curând, așa că s-a decis să devină ambasadorul neoficial al mărcii „Din vatra palmei”.

Turistul german va prezenta familiei și prietenilor din țara natală pâinea românească de la Cornu Luncii.

Invitat la evenimentul de lansare al selectului restaurant „Koliba Alpin”, alături de prietenul său, primarul Gheorghe Fron, fostul edil Herbert Hofauer a lăudat atât gustul cât și aspectul pâinii, despre care a vorbit doar la superlativ.

În calitate de demnitar, Herbert Hofauer a călătorit în peste 500 destinații din întreaga lume și spune că nicăieri nu a găsit o pâine mai bună ca aceasta.

Pâinea „Din vatra palmei” este realizată de un brutar priceput, după o rețetă tradițională, având ca principale ingrediente făina și maiaua. Coaptă într-un cuptor cu lemne, pâinea este așezată pe vatră după ce este ușor rumenită.

Produsul se găsește în rețeaua stațiilor de combustibili „Alpin Oil” și poate fi servită în restaurantele Alpin din Cornu Luncii și Koliba Alpin din Fălticeni.

Fostul demnitar german a ținut să-i felicite pe antreprenorii care dețin marca „Din vatra palmei”, doi importanți oameni din afaceri din Comuna Slatina. La plecare, ex-primarul bavarez a dăruit trei pâini unor prieteni dragi, iar alte două exemplare le-a luat în Germania.

Herbert Hofauer este un prieten al comunității din Cornu Luncii și Cetățean de Onoare al aceleiași comune. În vreme de pandemie a fost sprijinit prin mai multe donații Centrul de Reabilitare și Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică.

De-a lungul timpul s-a dovedit și un susținător important al proiectului prin care se dorește construirea primului sat Social din România, obiectiv prevăzut pentru comuna Cornu Luncii.

ȘTIRI