Chirurgul Lilian Dodu este noul director medical al Spitalului Municipal Fălticeni. Ce obiective are în vedereSănătate

Chirurgul Lilian Dodu este noul director medical al Spitalului Municipal Fălticeni. Ce obiective are în vedere

       Accesări: 1593

Pas important într-o funcție importantă. Lilian Dodu este noul director medical al Spitalului Municipal Fălticeni. Chirurgul moldovean preia acest post în urma pensionării medicului Dorin Vâlceanu care și-a încheiat cariera profesională după 45 de ani petrecuți în sistemul sanitar.

El face echipă cu managerul Vlad Morariu, directorul de îngrijiri Liliana Filip și directorul financiar Rodica Munteanu.

Nominalizarea în această funcție aparține managerului Vlad Morariu.

Șeful spitalului fălticenean vede în chirurgul Lilian Dodu cea mai potrivită persoană pentru funcția de director medical, al cărui principal scop este să asigure funcționare optimă a secțiilor și compartimentelor din spital pentru un act medical performant.

Directorul medical este veriga dintre manager și directorul de îngrijiri medicale, dar și persoana care coordonează și răspunde de întreaga activitate din spital, supervizează respectarea prevederilor în vigoare, răspunde de acreditarea personalului medical, face propuneri privind investițiile, participă la soluționarea sugestiilor, sesizărilor și reclamațiilor pacienților din spital, ca să enumerăm doar câteva dintre atribuțiile care îi revin acum medicului Lilian Dodu.

Codrin Benta

În altă ordine de idei, directorul medical este omul numărul doi din spital.

Dorin Vâlceanu a ocupat funcția aceasta timp de 15 ani, iar medicul Vlad Morariu a ținut să-i mulțumească pentru profesionalism, implicare și rigurozitate.

Managerul spitalului din Fălticeni spune că alături de Lilian Dodu va continua politica de dezvoltare și modernizare a unității medicale și de a duce la bun sfârșit proiectul de dezvoltare al sistemului de sănătate din Fălticeni.

Medicii Morariu și Dodu sunt colegi pe Secția Chirurgie Generală și nu de puține ori au colaborat în zona actului medical.

Cei doi și-au început activitatea în spitalul fălticenean în același an, acum 20 de ani în urmă.

Vlad Morariu l-a descris pe noul său coleg, drept un „medic foarte bun, dedicat, experimentat, care alege soluțiile cele mai bune, administrativ și medical, în cadrul secției în care profesează, și este ceea ce are nevoie spitalul din Fălticeni”.

Noul director medical, Lilian Dodu, are 46 de ani și vrea să coaguleze echipa din spital, mai ales că în ultimii doi ani au sosit 12 medici noi, specialiști, majoritatea tineri dornici de afirmare la nivel profesional.

El își propune, de asemenea, să îmbunătățească imaginea unității medicale prin creșterea standardului în sectorul actului medical și dezvoltarea relației dintre pacient, asistent medical și doctor.

ȘTIRI