Colegiul „Vasile Lovinescu” prezintă oferta educațională. Noutăți importante! Vor fi două clase la Profilul Uman. Revin clasele de electronică și automatizări și cea de protecția mediuluiLocal

Colegiul „Vasile Lovinescu” prezintă oferta educațională. Noutăți importante! Vor fi două clase la Profilul Uman. Revin clasele de electronică și automatizări și cea de protecția mediului

       Accesări: 1979

Primăvara este sezonul ofertelor educaționale. Fiecare unitate de învățământ își prezintă elementele de noutate, schimbările dar și „harta” cu fiecare profil sau specializare. Colegiul „Vasile Lovinescu” are statut de școală europeană și cel mai mare număr de elevi din Fălticeni.

Oportunitățile de studiu oferite viitorii liceeni, care vor păși spre acest colegiu, sunt multiple.

Chiar dacă este un colegiu din rândul celor cu profil tehnic, unitatea de învățământ s-a remarcat în ultimii ani prin rezultate foarte bune la vârful Bacalaureatului.

Pentru anul școlar 2022-2023, oferta educațională include câteva noutăți importante.

Principalele noutăți față de anul trecut se regăsesc la Filiera Teoretică. Mai precis, este vorba de Profilul Uman unde vor fi două clase de Științe Sociale.

Alma Clinic - Clinica Suceava si Falticeni
Livrare Pizza, Kebab - Falticeni

Școală cu profil tehnic, Colegiul „Vasile Lovinescu” reintroduce la Profilul Tehnic clasa de Electronică și Automatizări, iar la profilul Resurse Naturale și Protecția Mediului clasa de Protecția Mediului.

Ambele clase nu au fost propuse anul trecut din cauza numărului scăzut de elevi care au terminat clasa a opta.

De-a lungul timpului rezultatele deosebite obținute în activitatea de clasă, cât și în competițiile naționale și internațională, Colegiul „Vasile Lovinescu” se poziționează în elita liceelor cu profil tehnic din România.

Este vorba de clasele de la Industrie Alimentară, Mecanică și Construcții, cu un grad mare de atractivitate în ultimii ani, datorită cererii acestor specializări pe piața muncii, dar și ca opțiune perfectă pentru a urma pe mai departe studii superioare.

Colegiul „Vasile Lovinescu” dispune și de învățământ profesional pentru clasa a IX-a, domeniile mecanică, agricultură și industrie alimentară.

Pe Filiera Teoretică mai există un element de atractivitate pentru elevi: clasa de informatică, unde sunt disponibile 26 de locuri.

În ceea ce privește Filiera Tehnologică, elevii pot opta pentru clasele de turism și alimentați (48 de locuri sau clasa cu studii economice (24 de locuri).

Oferta educațională completă poate fi vizualizată aici.

ȘTIRI